MIITO korvaa vedenkeittimen kannun metallitikulla

Vedenkeitin on kätevä laite esimerkiksi aamun pikakahvin tai teen valmistamista varten. Toisaalta taas usein tulee annosteltua turhankin suuri määrä vettä keittimen kannuun ja näin lämmityksessä kestää hieman kauemmin. Samalla menee tietysti energiaa hukkaan. MIITO pyrkii korvaamaan perinteisen vedenkeittimen induktion avulla.

Kyseessä on alusta, josta löytyy irrotettava metallinen sauva. Lämmitettävä kuppi, kannu tai muu kippo asetetaan alustan päälle ja sauva tökätään astiassa olevaan veteen. Tämän jälkeen induktio lämmittää sauvan, joka taas vuorostaan lämmittää veden. Näin saadaan juuri se määrä kiehuvaa vettä, joka on tarkoitus käyttää heti. Veden lisäksi vekottimella voi tietty lämmittää esim. maitoa, keittoa tai kylmää kahvia.

Härveli on tällä hetkellä päässyt 20 parhaan laitteen joukkoon James Dyson -suunnittelukilpailussa, mutta vekottimen markkinoille tuloa saadaan vielä odottaa varmasti ainakin jonkin aikaa.

Lähde