Sähköshokit on todettu ainakin joissain tutkimuksissa tehokkaaksi hoitokeinoksi tiettyihin sairauksiin. Toisaalta taas tällainen hoitomenetelmä on herättänyt myös paljon vastustusta. Tämä ei kuitenkaan ainakaan pysäyttänyt Pavlok-nimisen laitteen markkinoille tuomista. Kyseessä on pikkuinen ranneke, joka yrittää muuttaa käyttäjänsä tottumuksia sähkön avulla.

Homma toimii siten, että ranteen ympärille kiepsautetaan sähköiskuja näpsäyttävä yksikkö ja matkapuhelimeen ladataan tarkoitusta varten kehitetty sovellus. Puhelimella sitten valitaan, mitä tapojaan haluaisi muuttaa ”terveellisemmiksi” ja tämän jälkeen ranteeseen asennettu vekotin aina muistuttaa esimerkiksi juoksulenkistä pikkuisella sähköiskulla.

Laitteen kehittäjien mukaan tällaiset pikkuiset ”muistutukset” auttavat noin kuukauden sisällä aivoja tottumaan uuteen rytmiin, jonka jälkeen terveellinen elämäntapa onnistuu luonnostaan. Tarvittava rahoitus härvelin markkinoille saamista varten on jo kasassa, mutta shokkihoitoa onnistuu vielä nappaamaan itselleen noin 140 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliTah muuttaa minkä tahansa USB-portillisen laitteen matkapuhelimella ohjailtavaksi
Seuraava artikkeliFlexSense – Läpinäkyvä kalvo yhdistää todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden