Rekkoja näkee liikenteessä lähes pakostakin, koska nämä nyt vain sattuvat olemaan käytännöllinen tapa kuskata suuria tavaramääriä maanteitse. Vaikka nykyiset rekat ja kuorma-autot eroavat joiltain osilta muutamia vuosikymmeniä sitten käytössä olleista malleista, niin eivät ne kuitenkaan ole kehittyneet kovinkaan hurjia askelia harpaten. Tavarataloketju Walmartin kuljetuslaivueen uusin tulokas kuitenkin pistää yhdistelmäajoneuvon lähes täysin uusiksi.

Uusi rekka liittyy ketjun maantiekuljetusten tehokkuuden parantamiseen pyrkivään tutkimusohjelmaan. Ajoneuvosta löytyy paljon uutta tekniikkaa korin ulko- ja sisäpuolelta. Esimerkiksi yhdistelmän perävaunu on tehty suurilta osilta hiilikuidusta ja painaa siten noin 1800kg vähemmän kuin perinteiset ratkaisut. Tämä vapautunut massa saadaan sitten tietty korvattua hyötykuormalla. Lisäksi ajoneuvon ohjaamo on täynnä digitaalisia näyttöpaneeleja ja kuski istuu jomman kumman sivun sijaan keskellä. Kiinnostavan näköinen viritelmähän tuo on, joskin vikatapauksissa tällaista rekkaa tuskin niin vain korjataan tien päällä.

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliHaluatko tietää miltä seksi näyttää magneettikuvattuna?
Seuraava artikkeliH.E.R.A.L.D yhdistää quad-kopterin ja pari pyörillä rullaavaa robottia