Maassa ja ilmassa kulkevia robotteja kehitetään yleensä erikseen, mutta yhdessä ne pystyvät toki paljon monipuolisempiin tehtäviin. Pennsylvanian yliopistossa on kehitelty quad-kopterin ja käärmemäisen robotin yhteisratkaisua täydelliseksi laitteeksi pelastustehtäviä varten.

Vekotin kulkee nimellä H.E.R.A.L.D, joka on lyhennelmä englannin kielen sanoista: ”The Hybrid Exploration Robot for Air and Land Deployment”. Laite koostuu lentävän osan lisäksi kahdesta pyörillä rullaavasta pötkylästä, jotka toimivat joko quadkopterin jalkoina tai sitten etenevät itsenäisesti vaikeakulkuisessakin maastossa. Yhteisvoimin robottiviritelmä pääsee lähes mihin tahansa kohteeseen, oli kyse sitten romahtaneista rakennuksista tai vuoristoista.

Toki kyseessä on vasta alkukantainen prototyyppi, joten pinteestä pelastavia robotteja saatanee odotella vielä ainakin muutamia vuosia. Tutkimusryhmä on kuitenkin työskennellyt härvelin parissa jo vuodesta 2013 alkaen, joten vastaavanlaisia projekteja on varmasti käynnissä muuallakin.

Lähde

Edellinen artikkeliWalmartin uusi konseptirekka muistuttaa avaruusalusta
Seuraava artikkeliNixie on ranteeseen napsahtava quad-kopteri, jonka ainoa tarkoitus on ottaa kuvia omistajastaan