dhlquad

Muun muassa Amazon ja Google ovat jo jonkin aikaa testailleet tavaroiden kuljettamista quad-koptereiden avulla, joten ei liene kovinkaan suuri ihme, että tavarakuljetuksistaan tunnettu DHL:kin koittaa mukaan touhuun.

Mistään kovin laajasta kokeilusta ei kuitenkaan ole kyse, sillä DHL kuljettaa pakettinsa quad-kopterilla ainoastaan Saksan rannikolla sijaitsevalle pienelle Juist-saarelle. PaketKopter-niminen systeemi on saanut luvan toimintaansa Saksan hallitukselta, joten homman ei pitäisi ainakaan kaatua tähän. DHL:n kuljetushärveli kulkee parhaimmillaan 18m/s ja matkaa saarelle on 12km suuntaansa. Kuljetuslennot tapahtuvat 50 metrin korkeudessa.

Quad-kopteri hoitaa koko lentomatkan itsenäisesti, mutta saarella paketin vastaanottaa lähetti, joka hoitaa lopullisen toimituksen asiakkaalle. Vielä tällä hetkellä ei ole kuulemma aikeita laajentaa palvelua kattamaan useampaa saarta tai muuta hieman vaikeammin saavutettavissa olevaa aluetta, mutta onnistunut kokeilu varmasti ainakin edistää tätä mahdollisuutta.

Lähde

Edellinen artikkeliEsittelyssä kaksi matkalaukkua kahdella uudella ominaisuudella
Seuraava artikkeliZebra Imaging tarjoaa 3D-hologrammeja tulosteina