Koirista on alkujaan kehittynyt hyvä apuväline erilaisten ihmisen asumusten vahtimista varten. Vaikka nykyisin on tarjolla myös enemmän elektroniikkaa sisältäviä ratkaisuja, niin eivät nämä yleensä juurikaan liiku vartioipaikoiltaan. Roambotics kehittää kuitenkin nyt pyöreää valvontarobottiaan, joka kykenisi rullaamaan itsestään vaikkapa huoneesta toiseen.

”Jr.” -niminen härveli on vielä rankasti kehityksen alla. Vekottimeen kerrotaan kuitenkin tulevan 360 asteen ”näkökyky” ja kaikki kerätty data välitetään langattomasti pilvipalveluun. Laitteen sisältä löytyy muun muassa Wifi- ja Bluetooth-lähetin sekä NVIDIAN tegra 4 mikrokontrolleri. Hälytykset epäilyttävistä toimista ilmoitetaan omistajalle sähköpostin tai matkapuhelinsovelluksen välityksellä.

Robotti osaa myös opetella liikkumaan tehokkaammin valvomassaan tilassa ajan kanssa. Härvelistä ei kuitenkaan vielä ole yllä olevan videon lisäksi tarjolla juurikaan mitään muuta materiaalia ja sitä saadaan valmistajan mukaan odottaa ainakin vuoden 2016 tienoille.

Lähde

Edellinen artikkeliD.E.P SPRAY on spraymaali, jonka voi pyyhkiä pois ilman voimakkaita kemikaaleja
Seuraava artikkeliSubwing tarjoaa vauhdikasta, mutta vaarallista hupia veden alla