Kodeista  ei vielä löydy muutamia kymmeniä vuosia sitten visioituja tulevaisuuden robottiapulaisia, jotka hoitaisivat erilaisia arjen askareita. Robotit kuitenkin kehittyvät hurjaa vauhtia ja Roombots-nimiset vekottimet ovat esimerkki siitä, että kyllä tällaiset apurit vielä tiensä koteihin löytävät.

Sveitsissä kehitellyt härvelit pystyvät kiinnittymään toisiinsa ja tarkoitukseen suunniteltuihin esineisiin sekä liikkumaan kolmen eri suuntaan pyörivän moottorin avulla. Näin ollen laitteet pystyvät esimerkiksi tuomaan pöydän lähemmäksi sitä tarvitsevalle tai vaikkapa muodostamaan erilaisia yksinkertaisia huonekaluja pelkästään toistensa avulla.

Kyse on kuitenkin vasta eräänlaisesta testistä ja näitä kyseisiä robotteja ei todennäköiseti nähdä koskaan kuluttajien kotona. Tällä hetkellä laitteita kehitetään avuksi esimerkiksi vanhuksille sekä liikuntarajoitteisille ihmisille.

Lähde

Edellinen artikkeliIhmiskokeet ns. valekuoleman hyödyntämiseen leikkauksissa alkavat tässä kuussa
Seuraava artikkeliTongue 2 Teeth – Handsfree-hammasharja