Vaikka poliisien tehtävä on turvata lakia ja järjestystä, kuulee etenkin rapakon takaa usein tarinoita virka-aseman väärinkäytöstä. Jonkin aikaa sitten, tällaisten tapausten vähentämiseksi käyttöön otettiin aurinkolaseihin kiinnitettävät kamerat ja nyt jo Los Angelesinkin poliisilaitos testaa alaistensa vahtimista videokameroiden avulla. 

Kaliforniassa sijaitsevassa Rialton kaupungissa kokeiltiin puettavia kameroita jo vuonna 2012. Nämä vähensivät poliisien voimankäyttöön johtaineita tapauksia 60:stä 25:een ja ideasta innostuttiin myös useassa muussa Yhdysvaltojen kaupungissa. Nyt tekniikkaa pyritään sitten saamaan myös kahden liittovaltion suurimman kaupungin poliisien käyttöön. Kameroiden kantaminen herättää kuitenkin tietysti myös yksityisyydensuojaan liittyviä kysymyksiä.

Lisäksi mikään ei lopulta estä poliiseja sulkemasta tai peittämästä kameroita haluamallaan hetkellä. Näin kävi muun muassa Kaliforniassa sijaitsevassa Oaklandissa, jossa useampaa poliisia syytettiin laitoksen sääntöjen noudattamatta jättämisestä, kun he sulkivat mielenosoituksien aikana kameransa. Toisaalta tällainen tekniikka voi myös säästää poliiseilta paljon raporttien rustaamiseen kuluvaa aikaa ja näin ollen useampi partio saadaan pysymään suojaamassa kansalaisia.

Lähde

Edellinen artikkeliOhjaako tulevaisuuden automatisoituja autoja GPS:n sijaan magneetit?
Seuraava artikkeliDeepFace – Facebookin uusi kasvokuvia vertaileva tekniikka pääsee lähes ihmisen tasolle