Rubikin kuutio on keksitty jo vuonna 1974, mutta vielä nykyisinkin kyseiseistä vekotinta löytää useamman kaupan hyllyiltä. Vaikka tämän pulmapelin ratkaisu voi kestää normaalisti melko kauankin, pystyvät jotkut ihmiset pyöräyttämään kuution värit oikeille kohdilleen jopa 5,55 sekunnissa. Robotit pistävät kuitenkin vielä paremmaksi ja nyt eräs tällainen vekotin asetti uuden ennätysajan ratkaisuajalle.

Kaksi englantilaista insinööriä ovat kehittäneet Rubikin kuutiota ratkovia LEGO-robotteja jo jonkin aikaa. Nyt valmiiksi tuli CubeStormer 3, joka onnistui ratkaisemaan kuution ainoastaan 3,253 sekunnissa. Kyseinen aika oli 62 prosenttia nopeampi kuin edellinen ennätys. Tätä piti hallussaan kyseisen robotin aiempi versio – CubeStormer 2.

LEGO-palikoiden lisäksi uusi härveli hyödynsi Samsungin Galaxy S4 -puhelinta, johon oli asennettu kustomoitu Android-sovellus. Seuraavaksi härvelin kehittäjät pyrkivät kuulemma rikkomaan ennätyksen jälleen uudella versiolla robotistaan. Tähän voi toki mennä taas jonkin aikaa, sillä CubeStormer 3 valmistui 18 kuukauden aikana, joskin sitä rakenneltiin vain kehittäjiensä vapaa-aikana.

Lähde

Edellinen artikkeliElävää kudosta 3D-tulostimesta
Seuraava artikkeliOhjaako tulevaisuuden automatisoituja autoja GPS:n sijaan magneetit?