http://www.youtube.com/watch?v=HvqfUbaoE2M

Vauvojen ja pienten lasten terveydestä on varmasti hankala pysyä kartalla, koska tällaiset pikku kansalaiset eivät vielä osaa kertoa mikä on vialla. Pixie Scientific Smart Diapers -vaipat hyödyntävät nykytekniikkaa vauvan terveydentilan määrittelyssä.

Tuote perustuu siihen, että virtsan perusteella voi todeta monenlaisia terveyteen vaikuttavia ongelmia. Jokaisesta älyvaipasta löytyy QR-koodi sekä sen ympäriltä virtsan mukaan väriä vaihtavia neliöitä. Vaipan vaihtaja sitten vain nappaa kuvan tästä koodista ja pilvipalvelun algoritmit analysoivat tuloksen. Tällainen testaus voi sitten paljastaa virtsateiden tulehduksen, nestehukan tai kehittyvät munuaisongelmat.

Vaikka härveli ei lääkäriä korvaakaan, voi se antaa tiedon ongelmista ennen fyysisten oireiden ilmentymistä. Valitettavasti tuote ei aivan saanut vaadittavaa rahoitusta kasaan indiegogo.com:ssa, mutta tutkimuksia vaippojen parissa jatketaan ainakin firman kotisivujen mukaan.

Lähde

Edellinen artikkeliScentee lisää älypuhelimeen tuoksuja
Seuraava artikkeliAustralian poliisi alkaa käyttää 3D-skanneria rikospaikkatutkinnassa