cheaptheater

 

Välillä voi olla vähän tiukempaa raha-asioiden suhteen. Etenkin viihde-elektroniikka tuppaa maksamaan useampia satoja tai jopa tuhansia euroja. Jos loput rahat upposivat uuteen älypuhelimeen ja se 50″ TV jäi kaupan hyllylle, niin vastaavan voi tehdä ihan pahvilaatikostakin (ainakin lähes vastaavan).

Yllä oleva kuva hahmottaa, kuinka tällaisen teatterisysteemin voi yksinkertaisimmillaan luoda. Lisäksi löysin linkin YouTube-videoon, jossa väsätään pahvilaatikosta projektori. Tähän projektiin tarvitaan lisäksi Fresnel-linssi, mutta näitäkin irtoaa netin halpaa tavaraa myyvistä kaupoista muutamalla eurolla.

Lähdelinkin takaa löytyy loput ohjeet tällaisen oman projektorin valmistamiseen. Vaikkakin tietysti kuva ei valoteholtaan juuri hämmästytä ja saattaa muutenkin olla melko sumea, niin saa siitä kuitenkin oikeilla etäisyyksillä selvää. Lähinnähän tällaiset projektit ovat vain olemassa ihan oman ilon vuoksi. Mahtaako lukijakunnalla olla omia kokemuksia itse kyhätyistä kotiteattereista?

Tee se itse -videotykki

Edellinen artikkeliItävaltalaishotellin huoneissa rajoittamaton kaljahana ilman lisämaksua
Seuraava artikkeliThe Runner’s Speaker Vest – Juoksuliivit, jotka säilyttävät tietoisuuden ympäristöstä