Törmäsin tällaiseen pätkään YouTubessa. Nimimerkillä davidrobert2007 kulkeva käyttäjä on lähettänyt palveluun videon itse alusta asti rakentamastaan V8-moottorista, joka toimiikin solenoidien avulla.

Videolla moottori pörrää parhaimmillaan 950 kierrosta minuutissa ja pitää melkoista pärinää. Moottorissa on käytetty muun muassa myös kondensaattoreita, jotka absorboivat solenoidien pyöriessä syntyvän jännitteen. Solenoideja taas kytketään päälle oikealla hetkellä releiden avulla ja nämä taas saavat oikean toimintataajuuden nokka-akselin pyörimisnopeudesta.

Vaikkakin tällainen V8-kone näyttää melko komealta ja sen toimintaperiaate on elegantti, niin sähköauton voimanlähteeksi tästä ei kuitenkaan ole. Tällaisten ajoneuvojen nykyiset moottorit sattuvat nimittäin olemaan huomattavasti energiatehokkaampia kuin tällainen viritelmä. Solenoidimoottoreita lienee todella hankala löytää ostettavaksi, mutta aina voit rakentaa omasi!

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliUltraHaptics antaa kosketusnäytöstä haptista palautetta ilmassa oleville käsille
Seuraava artikkeliinFORM – fyysisten kappaleiden mukaan muuttuva alusta