Baarimikko on eräs näistä ammateista, joissa oppii hyväksi vain tekemällä. Sinänsä ihme, että monien baarien ja ravintoloiden tarjontaa ei ole vielä automatisoitu sen kummemmin vaikkakin esimerkiksi jo vuonna 2007 esiteltiin hilavitkutin.com:ssa eräs tulevaisuuden miksauslaite. Nyt Partyrobotics-niminen yritys on luonut oman systeeminsä drinkkien sekoittelulle.

Bartendro-niminen laitesarja koostuu pikkuisista pumpuista ja Raspberry Pi:llä ohjailtavasta piirilevystä, johon syöttölaitteet kytketään. Bartendro B15 on firman lippulaivamalli ja se sisältää muun muassa 15 nestekorkeutta tarkkailevilla sensoreilla varustettua pumppua, ohjaamiseen tarvittavan piirilevyn ja Raspberry Pi:n sekä 200 W virtalähteen. Se on siis täysin valmis rakennelma, joka kykenee tuottamaan jopa 40 erilaista suosittua drinkkiä.

Bartendro B15 -laitteen voi ennakkotilata hieman päälle 2100 euron hintaan. Tarjolla on myös seitsemällä tai kolmella pumpulla varustettuja malleja hieman huokeampaan hintaan sekä mahdollisuus tilata jopa yksittäinen pumppu tai piirilevy erikseen. Pumput eivät valitettavasti tue hiilihapotettuja juomia, joka rajaa hieman drinkkitarjontaa.

Lähde

Edellinen artikkeliTrack N Go – helposti kiinnitettävät telaketjut lumessa autoilemista varten
Seuraava artikkeliiPin on laserosoitin iPhoneen