TrakingPoint esitteli alkuvuodesta uuden mallistonsa metsästyskivääreistä. Nämä aseet eroavat perinteisistä kivääreistä siinä, että ne sisältävät järjestelmän, jolla lähes jokainen metsästäjä osuu melkein varmasti kohteeseensa.

Aseen takaa löytyy monenlaista tekniikkaa. Se muun muassa kerää dataa ympäristön lämpötilasta, ilmanpaineesta ja jopa maapallon magneettikentästä. Käyttäjän tarvitsee ainoastaan osoittaa haluamaansa kohdetta ja sen jälkeen painaa liipaisimen vierestä löytyvää pientä lukitusnäppäintä. Tämän jälkeen kivääri laskee, mihin ampujan pitää tähdätä kulloisissakin ympäristöolosuhteissa, jotta hän osuisi merkitsemäänsä kohteeseen.

Järjestelmä pysyy tarvittaessa jopa liikkuvien kohteiden mukana. Laitteesta löytyy myös mahdollisuus jakaa tähtäimen läpi kuvattuja kuvia ja videoita muihin laitteisiin. Datan voi esimerkiksi striimata kanssametsästäjien tabletteihin ja älypuhelimiin, jotta he voivat seurata samaa näkymää, jonka ampuja näkee. Mahdollisesti hieman kiistanalaisesti kuvia ja videoita voi sitten jakaa matkapuhelimella myös sosiaaliseen mediaan.

Näiden asepakettien hinnat ovat siinä ~15000 euron tuntumassa, jonka eteen saa metsästää aika monta eläintä. Onhan tämä myös hieman epäreilu ratkaisu saaliita ajatellen.

Lähde (Sisältää heti käynnistyvän videon)

Edellinen artikkeliHondan museo avasi ovensa Google Street View -käyttäjille
Seuraava artikkeliAMAZE on projekti, joka tähtää metallin 3D-tulostamiseen