3D-tulostimia alkaa pikkuhiljaa löytyä yhä useammasta kodista. Spottasinpa tällaisen myynnissä nykyisin jopa Stockman-tavarataloissa. Ruokaa ei sentään vielä voi ladata netistä ja tulostaa itselleen. Ainakaan ei voinut, kunnes törmäsin tähän videoon YouTube:ssa.

Laite on lähes normaali 3D-tulostin, joka on valjastettu tuottamaan ruokaa. Varsinaisesti prosessissa ei ole mitään järkyttävän vaikeaa, sillä tulostusmateriaali pitää ainoastaan vaihtaa syötävään massaan.  Nasan kanssa kehitettyä laitetta pyritään jatkossa viemään entistäkin pidemmälle. Seuraavissa versioissa yritetään vähentää hukkaan juotuvaa ruokaa, mikä on tietty tärkeä seikka syötävää tulostettaessa esimerkiksi avaruudessa.

Toinen asia, jota pyritään parantamaan on ruokamassan sekoitustilat. Tällä hetkellä aine tehdään valmiiksi ja syötetään letkuilla 3D-tulostimeen. Kieltämättä laite on vielä projektivaiheessa, mutta ehkäpä tulevaisuudessa ruokansa voi ostaa suoraan nettikaupasta ja tulostaa itse.

Lähde (video yllä)

 

Edellinen artikkeliAbacus iPhone Case lisää puhelimen laskentatehoa (tavallaan)
Seuraava artikkeliHammerhead – navigointilaite suoraan polkupyörän tankoon