Skeittilaudat olivat jossain vaiheessa niin pinnalla, että kaikilla tuli olla sellainen. Sittemmin on nähty esimerkiksi myös rullaluistimien ja minipotkulautojen suosiota. Yksi, taas lähivuosina pinnalle noussut villitys, on longboard. Suomeksi kyseisellä vekottimella harrastettava toiminta on käännetty hieman harhaanjohtavastikin mäkirullalautailuksi.

Kyseisellä härvelillä voi liikkua melko kätevästi myös kaupunkienkin kadulla. Portaat ovat kuitenkin melkoinen este etenkin aloitteleville lautailijoille. Tähänkin on nyt kehitetty ratkaisu.

Stair-Rover on longboard, jonka kahdeksan pyörärullaa pystyvät taittumaan erinäisiin suuntiin, mahdollistaen suhteellisen tasaisen liikkeen myös rappusia laskiessa. Tämä tulee varmaan selvemmin irti yllä olevan videon kautta. Itselleen tällaisen porraslaudan saa alleen n. 280 euron hintaan. Sanotaan vertailuksi, että pikaisella Googlettamisella löysin halvimpia longboard-lautoja noin sadan euron hintaan ja kalleimpia sitten useammalla satasella.

Onhan tämä tietty keino liikkua rappusissa, mutta tietysti aiheuttaa päänvaivaa jalankulkijoille, jotka koittavat jo nyt väistää kaikenlaisen lautailun tieltä.

Lähde

Edellinen artikkeliNFC sormen ympärille
Seuraava artikkeliRaapaisu maailmaa