Juhannuksen kunniaksi hieman kevyempi, mutta silti mielenkiintoinen artikkeli. Filmikameroita on saatavilla vielä nykyisinkin erilaisissa mitoissa ja muodoissa. Weburbanist.com-sivusto on kerännyt 15 kummallisinta kameraviritelmää ja joukosta löytyy kaikenlaisia kameravekottimia aina pääkallokamerasta yli 400 kg painavaan hökötykseen.

En itse ollut ainakaan tietoinen kyyhkysten mukana kulkeneista pikkukameroista, joista jopa armeija oli aikanaan kiinnostunut. Mukana on myös useita arkisten esineiden sisään kätkettyjä kameroita, kuten esimerkiksi kirjakamera sekä kellon muotoon kehitetty kamera. Näitä on tietty myös nykyisinkin yhä huomaamattomammissa muodoissa, mutta digikamera on luonnollisesti paljon helpompi kätkeä kuin filmikamera.

Joten käykääpäs vilkaisemassa. Saa näistä aihetta vaikkapa mökkivisailuun.

Edellinen artikkeliLatinkia arkipäivän keskelle
Seuraava artikkeliNFC sormen ympärille