Kiinalaiset halpakopiot ovat monelle tuttu käsite jo itsessään. Joskus nämä kopiot saattavat olla jopa laadukkaampia kuin alkuperäiset mallikappaleensa, mutta toisaalta kuluttaja voi välillä löytää laitteestaan pelkät ontot kuoret. Nyt kiinalainen hakukoneyhtiö on päättänyt kopioida erään toisesta maasta kotoisin olevan hakukoneyhtiön tuotteen.

Baidu.com on tunnettu osoite Kiinassa ja se tarjoaa kyseisessä maassa hyvinkin vastaavia palveluja kuin Google länsimaissa. Nyt kyseinen hakukoneyhtiö on päättänyt rakentaa oman, Googlen tulevaa Glass-nimellä kulkevaa laitetta vastaavan härvelin. Nimeämätön lähde on kertonut Baidun testaavan prototyyppiä omasta laitteestaan.

Baidu Eye:stä löytyy LCD-näyttö, ääniohjattu kuvien tunnistus sekä luihin kohdistuva tunnistusmenetelmä. Samat vastaavat löytyvät Googlen laitteesta. Myös samankaltaiset toiminnot, kuten puheluiden soittaminen, internethakujen tekeminen sekä valokuvien nappaaminen sisältyvät kumankin hilavitkuttimen tarjontaan.

Kiinalainen yritys on lähteiden mukaan myös pyrkinyt tekemään yhteistyötä amerikkalaisen Qualcommin kanssa, jotta se saisi omaan laitteeseensa 12 tunnin akkukeston. Hauska nähdä, onko tällaista projektia edes oikeasti tulossa ja jos on, niin miten Google reagoi lähes vastaavaan härveliin. Jos kummatkin tuotteet pääsevät julkaisuun asti, mikä lienee niiden hintaero?

Edit: Kuten tarkkasilmäinen lukijamme jo huomasikin, oli kyseessä kuitenkin aprillipila, joskin taustalla on myös todellinen Googlen kanssa kilpaileva laite.

Lähde

 

Edellinen artikkeliMaksuja sormilla
Seuraava artikkeliPientä pimeäkuvausta