Moderni älypuhelin on monella tapaa tämän päivän linkkuvietsi. Vaikka puhelimesta ei löytyisikään kynsiviilaa tai korkkiruuvia, niin suurin osa sähköä vaativista tempuista nykyaikaisella kommunikaatiolaitteella kyllä jo onnistuu. Mikäli kuitenkin kaipailisit kännykkäsi ominaisuuksiin sivuleikkureita, puukkoa, tai vaikkapa ruuvimeisseliä, niin onnesi saattaa olla jo nurkan takana!

Aikaisemmin urallaan Applella insinöörihommissa ollut Addison Shelton on kehittänyt toimivan protoyypin iPhone linkkuveitsikotelosta, joka tuo älypuhelimeen koko joukon sveitsin armeijan monitoimiveitsestä tuttuja ominaisuuksia. TaskOne nimen saanut oheislaite tuo iPuhelimeen seuraavat näppärät lisäominaisuudet:

 • Veitsiterä
 • Sahaterä
 • Pieni ja suuri lattapäinen ruuvimeisseli
 • keskikokoinen tähtipääruuvimeisseli
 • Pyöröpääpihdit
 • Sivuleikkurit
 • kuusi eri kokoista kuusikulma-avainta
 • Johtojen kuorija
 • 120 mm mittainen viivotin
 • Pullonavaaja (!!!)
 • Puhelimen seisontatuki

Tällä hetkellä puhelimen toteutus hakee itselleen rahoitusta Indiego -rahoituspalvelusta, joten mikäli halajat mainittuja lisäominaiusuksia iPhone 4 tai iPhone 5 puhelimeesi, niin nyt kannattaa ryhtyä sijoittamaan sosiaalisesti. Tuote pääsee tuotantoon, mikäli hanke onnistuu keräämään taakseen vähintään 40 000 dollarin rahoituksen. Oman linkkuveitsikotelon ensimmäisten joukossa voi varmistaa itselleen sijoittamalla hankkeeseen vähintään 75 dollarin verran valuuttaa.

Hankkeen esittelyvideo hypyn jälkeen.

Hankkeen projektisivulle Indiego -palvelussa pääsee tätä linkkiä seuraamalla

Edellinen artikkeliAngry Birds kilpailun voittajat ovat ratkenneet!
Seuraava artikkeliKilpailu! Valitse paras herätystapa ja voita Philips Wake-Up Light herätysvalo!