Yksi Samsungin mielenkiintoisimmista uutuuksista IFA 2012 messuilla oli Samsun Galaxy Note II, eli päivitetty versio Samsungin tabletin ja matkapuhelimen hybridistä. Laitteen suurimpia uutuuksia Noten ykkösversioon verrattuna ovat kapeampi ja ohuempi muoto, parempi näyttö, tehokkaampi prosessori, sekä tarkempi, styluksen painalluksen voimakkuuden tunnistava kosketusnäyttö. Galaxy Note II myös toimitetaan suoraan Googlen uusimmalla Android 4.1 Jelly Bean käyttöjärjestelmällä.

Hilavitkuttimen kuvaama laitteen esittelyvideo, sekä Samsungin oma laitteesta kertova lehddistötiedote löytyvät hypyn jälkeen.

Käytännön hyötyä kynällä:

Vallankumous saapuu toistamiseen – Samsung Galaxy Note II
Kymmenessä kuukaudessa Samsung Galaxy Note on myynyt yli 10 miljoonaa kappaletta. Aivan uudenlaisen menestystuotteen seuraaja on nyt varustettu Galaxy S III -älypuhelimen herkuilla. Galaxy Note II ymmärtää käyttäjäänsä. Se on edeltäjäänsä kapeampi sekä ohuempi ja varustettu tuliterällä Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä, joka tukee uusia hyödyllisiä palveluita ja ominaisuuksia. Edeltäjänsä tapaan Galaxy Note II tarjoaa valikoiman fiksuja S Pen -kynää hyödyntäviä ominaisuuksia. S Penillä onnistuu nyt myös kuvien ja eri tekstielementtien leikkaaminen ja liittäminen. Galaxy Note II:lla vain käyttäjän luovuus on rajana.

Jelly Bean -käyttöjärjestelmän uutuusominaisuuksiin lukeutuu muun muassa uusi lukitusruutu, joka tarjoaa selkeän yleiskuvan vastaamattomista puheluista ja viesteistä sekä vallitsevasta säästä. Viemällä kynän kuvakkeiden päälle voi kätevästi esikatsella kotinäkymän ohjelmien, kuten sähköpostien sisältöä. Jos unohdat kynän työpöydälle töistä kotiin lähtiessäsi, Note II ilmoittaa kynän puuttumisesta värinällä.

Note II:ssa on suuri ja kirkas 5,5 tuuman HD Super AMOLED -näyttö ja 16:9 laajakuvasuhde, joka vastaa elokuvien ja internetsisällön kuvasuhdetta. Siinä on 1,6 Ghz:n neliydinsuoritin ja riittoisa 3100 milliampeerin akku. Pop-up Play -toiminnon avulla videokuvan voi siirtää haluamaansa kohtaan Galaxy Note II:n suurelle näytölle. Videota voi katsoa esimerkiksi nettiä selatessa. Samsung Galaxy Note II saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 699 euroa.

Edellinen artikkeliSony Xperia T Androidpuhelin Hilavitkuttimen käpisteltävänä
Seuraava artikkeliSony 84″ 4K TV Hilavitkuttimen ihmeteltävänä