Yksi näkyvimmistä uutuuksista parhaillaan meneillään olevilla IFA 2012 messuilla on Windows 8 ja sitä tukevat eri näköiset ja kokoiset tietokoneet. Sony on esimerkiksi esitellyt messuilla 20 tuumaisen all-in-one tietokoneen, jota voi käyttää perinteisen tietokoneen malliin näppäimistöllä ja hiirellä, tai sitten tietokoneen voi laskea laakatasoon jolloin tämä toimii ikään kuin suurikokoisena tablet-tietokoneena.

Hilavitkuttimen messuilla kuvaama laitteen esittelyvideo sekä Sonyn laitteesta julkaisema lehdistötiedote löytyvät hypyn jälkeen.

Sonylta uusi kosketusnäytöllinen kannettava tietokone VAIOTMTap 20 koko perheelle

30.8.2012

• Uusi monikosketusnäytöllinen (multi-touch) kannettava tietokone koko perheelle
• Ainutlaatuinen säädettävä jalusta tarjoaa useita käyttömahdollisuuksia vaakatasossa, kallistettuna tai pystyasennossa pöytäkoneena
• Sisäänrakennetun akun ansiosta helposti siirrettävissä eri paikkoihin kotona
• Ainutlaatuiset monen käyttäjän sovellukset, mukaan lukien Family Paint ja Fingertapps Organizer

VAIOTM Tap 20 tarjoaa käyttäjälle uudenlaisen tavan käyttää tietokonetta kotona. Monipuolinen VAIOTM Tap 20 on suunniteltu hyödyntämään Windows 8 -käyttöjärjestelmän intuitiivista helppoutta, minkä ansiosta sovelluksia ja sisältöjä voi käyttää uudella tavalla.

Kannettava, akkukäyttöinen VAIOTM Tap 20 sopii erinomaisesti monenlaiseen käyttöön kaikkialla kotona niin makuuhuoneessa, lastenhuoneessa, keittiössä tai vaikka puutarhassa. Koko perhe voi esimerkiksi pelata yhdessä pelejä suurikokoisen monikosketusnäytön ansiosta. Sisäänrakennetun jalustan avulla VAIOTM Tap 20:n voi asettaa kallelleen mukavaa elokuvien tai valokuvien editointia varten. Tai sen voi asettaa pystyasentoon käytettäväksi täysverisen pöytätietokoneen tavoin: dokumenttien työstämiseen, verkossa surffaamiseen tai sähköpostien tarkistamiseen. Helppokäyttöisyyttä lisää mukana tuleva langaton näppäimistö ja hiiri.

Kooltaan 50,8 cm:n (20”) näyttö tarjoaa selkeän, kirkkaan ja laajakulma katselukokemuksen. Herkästi reagoivan 10-pisteen monikosketusnäytön ansiosta useampi pelaaja voi pelata pelejä samanaikaisesti. Sonyn Mobile BRAVIA Engine 2 varmistaa terävän, luonnollisen elokuvien katselun, jolloin yksityiskohdat ja liikkeet näytöllä ovat selkeitä.

Tavallisesti kannettavissa tietokoneissa on pienet, heikkotehoiset kaiuttimet, mutta VAIOTM Tap 20 tarjoaa rikkaan ja voimakkaan äänimaailman. Suurikokoiset stereokaiuttimet on varustettu bassokaiuttimella, jotka mahdollistavat vakaat bassoäänet matalilla taajuuksilla. Sonyn S-Force Front Surround 3D -teknologia varmistaa erinomaisen ja eloisan äänen niin pelaamisen kuin elokuvien katseluunkin. Sonyn omaa signaalinkäsittelyteknologiaa hyödyntävä ClearAudio+ -tila tarjoaa musiikin kuunteluun korkealaatuisen äänentoiston.

ClearAudio+ -tila, joka sisältää useita Sonyn omia signaalinkäsittelyteknologioita, tarjoaa käyttäjälle äänen laadun, joka on selvästi Sonyn. Yhdellä toimenpiteellä käyttäjä kokee täydellisen selkeän äänen ja laajat äänitaajuuden erittäin matalista äänistä erittäin korkeisiin.

VAIOTM Tap 20:n mukana tulee laaja valikoima sovelluksia, jotka on optimoitu käytettäväksi monikosketusnäytössä. Family Paint -sovelluksella kaksi käyttäjää voi piirtää, maalata, luonnostella ja töhertää yhtä aikaa vastakkaisilta puolilta isokokoista monikosketusnäyttöä. Lopputuloksen voi jakaa kätevästi Facebookissa tai Twitterissä. Fingertapps Organizer -sovellus tekee kalenterin ylläpidosta helppoa. Käyttäjäystävälliseen kalenterinäkymään koko perhe voi jättää muistilappuja tai tehdä muistiinpanoja sekä nähdä yhdellä kertaa perheenjäsenien aikataulut.

VAIOTM Tap 20:n voi helposti yhdistää myös muihin kodin laitteisiin ja jakaa sisältöjä. Sonyn One-touch* -toiminnon ansiosta voi kuunnella musiikkia tai katsella valokuvia välittömästi millä tahansa Sonyn laitteella, joka hyödyntää NFC-teknologiaa (Near Field Communication). Langaton yhteys laitteiden välillä syntyy koskettamalla laitetta toisella NFC-laitteella, Bluetooth- tai Wi-Fi -yhteyksiä ei tarvitse asettaa.

VAIO-kannettavaan tallennetun musiikin kuuntelun jatkaminen onnistuu vaivatta esimerkiksi Bluetooth®-kuulokkeilla tai kaiuttimella One-touch -toiminnon avulla.

Sony Entertainment Networksin Music Unlimited -palvelun kautta on myös pääsy miljooniin kappaleisiin ja radiokanaviin.

Kolme uutta ilmaiseksi ladattavaa sovellusta laajentaa entisestään VAIOTM Tap 20 -käyttäjän viihdekokemusta:

”Music”-sovellus parantaa musiikin äänen laatua xLoud- ja ClearPhase-toiminallisuuksien avulla.

”Album”-sovellus tekee valokuvien ja videoiden katselusta, järjestämisestä ja jakamisesta hauskaa.

Molempien sovelluksien avulla käyttäjä voi langattomasti siirtää ja katsella valokuvia, videosisältöjä ja kuunnella musiikkia DLNA-yhteensopivissa laajakuvatelevisiossa tai äänentoistojärjestelmissä.

”Socialife”-sovellus on ainutlaatuinen sovellus, joka organisoi käyttäjän sosiaalisia verkostoja ja tietoja. Sovelluksen avulla käyttäjä voi katsella, järjestellä ja hallita omia SNS-tietoja sekä omia että ystävien uutissyötteitä ja postauksia. Myös mielenkiintoisten artikkeleiden merkitseminen myöhempää lukemista varten on sovelluksella helppoa. Socialife ehdottaa käyttäjälle myös muita suosittuja aihealueita ja sisältöjä ystävien lukemien artikkeleiden pohjalta.

Lisätietoa Socialife-sovelluksesta:

http://app.sel.sony.com/socialife/en/index.html

VAIOTM Tap 20 -kannettavaan on saatavissa lisävarusteina LCD-näytönsuoja, joka suojaa kosketusnäyttöä sormenjäljiltä ja naarmuilta. Suoja on helppo asentaa ilman että sen alle syntyy ilmakuplia.

VAIOTM Tap 20 on saatavissa Suomessa lokakuun loppupuolella 2012, ja sen suositushinta on 1 150 €.

*Sonyn One-touch sisältää Near Field Communication (NFC) -teknologiaa.

Edellinen artikkeliSamsung Galaxy Camera Hilavitkuttimen käpisteltävänä
Seuraava artikkeliHilavitkutin testasi IFA 2012 messuilla Philips Sonicare AirFloss hammaspuhaltimen