Hintavista äänentoistolaitteista puhuttaessa ei voi kieltää, että äänenlaadun ohella laitteen haluttavuuteen vaikuttaa myös tämän ulkonen olemus. Toisin sanoen mikäli kuluttaja aikoo maksaa kaiuttimistaan tuhansia euroja, on kaiuttimien myös näytettävä kalliilta. Yhdysvalloissa, Portlandin osavaltiossa toimiva Case of Bass on kehittänyt aidosti uniikin konseptin kannettavalle äänentoistojärjestelmälle nimeltään Diplomat Class, joka useamman sadan dollarin hinnasta riippumatta tuntuu edelleen lähes tulkoon kohtuuhintaiselta.

Diplomat Class äänentoistolaitteet ovat kaikki uniikkeja. Jokaisen kaiutinjärjestelmän kotelona on vanha matkalaukku, jonka sisälle on rakennettu ensiluokkainen äänentoistojärjestelmä. Uniikin kaiutinmatkalaukun sisuskalut on aina suunniteltu matkalaukun kokoon ja muotoon nähden optimaaliseksi. Lisäksi Diplomaattiluokan matkalaukkua hankkiva voi halutessaan toivoa tilaamalleen tuotteelle kustomoituja ominaisuuksia, joten tuote on varmasti sellainen kuin kaiuttimen tuleva omistaja haluaa. Kaiutinelementit ja vahvistimen sisällään pitävä kokonaisuus toistaa ääntä mistä tahansa 3,5 mm kuulokeliitännällä varustetusta äänilähteestä.

Diplomaattimatkalaukkujen hinnat lähtevät liikkeelle 300 dollarista, eli noin 250 eurosta. Mikäli matkalaukkuäänentoistojärjestelmään haluaa verkkovirtaliitännän lisäksi mukaan akkupaketin, tuo tämä perushinnan päälle vielä 100 dollaria lisähintaa. En tiedä teistä, mutta vaikka tämän mobiilin äänentoistojärjestelmän hinta ei ole aivan halpa, niin mielestäni kaksi ja puoli sataa on näin tyylikkäästä, laadukkaasta käsin tehdystä äänentoistojärjelmästä vielä ihan kohtuullinen hinta. Ikävä kyllä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että tällä hetkellä salkkukaiuttimia ei toimiteta vielä Suomeen.

Yhteistyössä Richco.fi – nopeasti asennettavia kiinnikkeitä kumista, muovista ja metallista

Lisää tietoa Diplomat Class -äänentoistojärjestelmistä löydät osoitteesta caseofbass.com

 

Edellinen artikkeliYhteistyössä Kultapiste.fi kanssa: Kulta on arvossaan tekniikassa
Seuraava artikkeliUSB-kengänviilennin hänelle, jolla on vielä vapaita USB-portteja