Parturi-kampaajan ammatti on tällä hetkellä varmasti yksi alipalkatuimmista hommista. Päivän uutinen ei myöskään lupaa ammattikunnalle hyvää, sillä mikäli tässä esitelty ilmiö yleistyy, saattaa parturikampaajan toimi tulevaisuudessa kadota ammatinvalintavaihtoehtojen listalta kokonaan. Aivan vielä ei parturiammattikunnan vielä kuitenkaan tarvitse vajota paniikkiin, sillä tämän uutisen aiheena olevan robottiparturoinnin lopputulos jättää varmasti toivomisen varaa. Lopputulos on nimittäin kalju.

Oheisella videolla parturoinnin suorittaa yrityksen nimeltään Intelligent Automation Inc. kehittämä, sotilaskäyttöön suunniteltu robotti. Höylän alle on tässä yksittäistapausta edustavassa parturointitapahtumassa joutunut vapaaehtoinen, joka hiuksista luopumalla pyrkii keräämään lapsisyöpäpotilaiden hoitoon.

Kautta: geekosystem.com

Edellinen artikkeliSeattle Space Needle muuntui jättikokoiseksi Angry Birds ritsaksi
Seuraava artikkeliJääkaapin oveen kinnitetty pizzapainike pelastaa nälkäisen

4 KOMMENTIT

  1. Alipalkattua? Täälläkin pikkukylässä veloittavat 27 – 29 euroa 15 – 20 minuutin hommasta (yksityisyrittäjiä, ei ketjupuljuja). Reilut 80 euroa tunnilta siis. Kaupungeissa varmaan sitten enemmän. Paljonko miesten hiusten leikkuun sitten Erkin mielestä pitäisi maksaa?

    • Se hinta, minkä maksat, ei ole yhtä kuin se summa mikä menee yrittäjän pussiin. Sähkö maksaa, vesi maksaa, sakset maksaa, YEL-maksujakin pitäis jostain maksaa niin ja ALVikin on kohdillaan – kaikkien kulujen jälkeen tuosta hurjasta summasta yrittäjälle jää ehkä 10-15e, josta vielä maksetaan veroa. Että nyt sitten suuta pienemmälle, jos ei tiedä kerran yhtään, mistä löpisee.

  2. Viittaakohan tämäö nyt kuukausipalkalla leikkeleviin kampaajiin jossain pikkukylissä? Helsingissä kun pyörität omaa firmaa, tai edes vuokratuolia, pääset kyllä 3000-4000 euron kuukausiansioihin melko ”helpostikin”.

Kommenttien lisääminen on estetty.