Alkoholia sisältävän juomapullon korkkaamiseen liittyy runsaasti mielikuvia. Esimerkiksi olutmainoksissa ollaan vuosikausia osattu hyödyntää kruunukorkin poppaamisesta kuuluvaa plop-ääntä janonystyröiden herättelyssä. Eikä pidä tietenkään unohtaa sampanjaa, jossa pullon korkin yläilmoihin ampuminen on lähes tulkoon tärkeämpi osa nautintoa, kuin itse kuplivan juoman nauttiminen. Viinipullon avaamiseen puolestaan liittyy oleellisena asiana valikoima mitä monimutkaisempia ja hienostuneempia korkkiruuveja, joilla pullon sisälle työnnettu korkki saadaan sommattua hienovaraisesti ylös. Mikäli kuitenkin kaikista hienostuneimman ja etenkin monimutkaisimman viinipullonavaanjan tittelistä käytäisiin kisailua, niin kisan varma voittaja olisi tässä!

Kuvanveistäjä nimeltään Rob Higgs on rakentanut tämän steampunk -henkisen viinipullonavaajan, joka paitsi korkkaa pullon, niin myös automaattisesti täyttää lasillisen viiniä avatusta pullosta. Pullonavaajan toimintaa demonstroitu oheisella videolla.

Lähde: Youtube

Edellinen artikkeliMikä on Raspberry Pi ja miksi kaikki puhuvat siitä?
Seuraava artikkeliOnko tämä USB-liitännällä varustettu ritsa optimaalinen Angry Birds -peliohjain?

5 KOMMENTIT

 1. Ei ehkä erityisen näppärä, mutta varsinainen hilavitkutin!

  Kaikkea sitä saa aikaan jos on, no, aikaa ja osaamista, tai ainakin kyky oppia.

 2. puoletkaan härpättimistä ei todellisuudessa tee mitään näyttää monimutkaiselta mutta on yksinkertainen se on vain tehty monimutkaisen näköiseksi

 3. Vielä, kun tuota pyörittäisi höyrykone käsin veivaamisen sijaan, niin steampunk-henkihän olisi täydellinen! Komea se on jo noinkin.

 4. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, ja miksipä emme olisi, tuo on kyllä lähempänä stampunkin alalajia, Clockpunkkia.

  Wikipeida valistaa meitä aiheesta seuraavasti:
  Clockpunk viittaa 1600- ja 1700-lukuja muistuttavaan vaihtoehtoistodellisuuteen, jossa fiktiivinen teknologia perustuu paljolti kellokoneistoihin.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Steampunk

Kommenttien lisääminen on estetty.