Amerikkalainen verkkokauppa Amazon on juuri julkistanut uuden, 199 dollarin, eli noin 145 euron arvoisen tablettitietokoneensa nimeltään Kindle Fire. Julkistus tapahtui New Yorkissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tablettitietokoneen tekniset tiedot ovat:

 • 7-tuuman laajakuva IPS-multi-touch näyttö
 • Näyttö kestävää Gorilla Glass -lasia
 • 79 dollaria vuodessa maksava Amazon Prime jäsenyys antaa pääsyn suureen määrään sisältöä ilman eri kustannusta
 • Toimii yhdessä Amazonin pilvipalvelun kanssa (Musiikki, elokuvat, kirjat, yms)
 • Perustuu Android -käyttöjärjestelmään
 • Verkkosivujen renderointi tehdään osittain Amazonin palvelimilla, mikä nopeuttaa selailukokemusta
 • WLAN (Ei 3G -yhtyettä)
 • Kaksiydinprosessori
 • Paino vain 413 grammaa
 • Sovelluskauppa (ilmeisesti Amazonin oma, ei se-tavallinen Android -sovelluskauppa)
 • Ei kameraa eikä mikrofonia
 • Tiedostojen automaattinen synkronointi Wlan-yhteyden yli
 • 30 Päivän Amazon prime jäsenyys kaupan päällisiksi

Amazon Fire tablettitietokoneen toimitukset alkavat Marraskuun 15. päivä.

Android -tablettitietokoneen lisäksi Amazon on samassa tilaisuudessa julkistanut kaksi muuta Kindle mallia, joista toinen on 99 dollarin, eli noin 73 euron arvoinen, kosketusnäytöllä varustettu versio huippusuositusta ekirjalukijasta, nimeltään Kindle Touch. Ekirjalukijan uusi versio ei käsitä näppäimistöä lainkaan, ja sivujen kääntely hoituu aikaisempien fyysisten painikkeiden sijasta kosketusnäyttöä painelemalla.  Lisäksi Touch -mallista on esitelty 3G ominaisuudella varustettu versio, jolla on hintaa 50 dollaria enemmän.

Mikäli olet kiinnostunut vanhan mallisesta, epaperinäytöllä varustetusta Amazon Kindle ekirjalukijasta, tämän hinta tippuu tästä päivästä lähtien 79 dollariin, eli noin 58 euroon. Kun Amazonin edullisimman epaperinäytöllä varustetun Kindlen hinta on aikaisemmin ollut 139 dollaria, niin tiputus on itse asiassa melkoinen!

Lähde: Amazon.com

Edellinen artikkeliKalapenaali
Seuraava artikkeliTokion metrossa voi kuka tahansa tarrata valomiekkaan

10 KOMMENTIT

 1. Eikös toi Amazon Prime -palvelu anna jäsenilleen ainoastaan ilmaisen tuotepostituksen eikä ”pääsyn suureen määrään sisältöä ilman eri kustannusta”?

 2. @Henkka
  Primen sivuilla kerrotaan näin:
  ”Now members also get:
  Unlimited instant streaming of thousands of movies and TV shows”

 3. Aa, okei. Hommat muuttuu. Cool.

  EDIT: Mut joka tapauksessa erittäin kiinnostava laite. Harmi vaan, että toi julkaistaan aluksi ainoastaan Jenkkilässä. Tohon hintaan ostaisin välittömästi korvaamaan iPadin.

 4. Hinnan puolesta ainakin todella kiinnostava ja jos Ramin kommentti striimeistä pitää paikkaansa niin todellakin saattaa nousta jopa hitiksi.

 5. Itseäni alkoi kiinnostaa tuo kindle noin halvalla hinnalla. Mutta minkälaista DRM säätöä siinä on?

 6. Plääh. Luin Amazonin sivulta, että uutta padia ei saa USA:n ulkopuolella. (ei ainakaan samalla hintaa kuin jenkit, tai ylipäänsä?)

  ”Ships from and sold by Amazon Digital Services. U.S. only. ”
  http://www.amazon.com/Kindle-Color-Multi-touch-Display-Wi-Fi/dp/B0051VVOB2/ref=amb_link_357575542_4?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=gateway-center-column&pf_rd_r=123BBTZ773EQ3M9596TT&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1321408942&pf_rd_i=507846

  U.S only ? Jos tulkitsin oikein, niin tota ei saa mm. Suomeen?

 7. ”Firen myyntivaltit ovat US only eli saatavilla vain ja ainoastaan Ameriikan ihmemaassa. Edes kanadalaiset asiakkaat eivät pääse kurottamaan jenkkien herkkukoriin.”
  http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=3376
  Suomalainen ostaja ei siis tuosta saa muuta kuin huonohkon nettilätyn. Kiinasta saa sellaisia halvemmalla parempia.

  jee: DRM ongelmia ei ole, koska sisältöä ei yleensä osteta tai ladata omaksi. Suurin osa sisällöstä toistetaan suoratoistona (streaming) amazonin palvelimelta. Katseluoikeus kaikkiin leffoihin ja sarjoihin on suunnilleen rajaton niin kauan kuin maksat kuukausimaksua, mutta maksun lopettamisen jälkeen sinulle ei jää eikä ole tarkoituskaan jäädä mitään sarjoja tai leffoja ”omaksi”.

 8. Eiköhän tuo jossain välissä valu suomeenkin (tietenkin pitää tilata amazonilta) toimiihan Kindlekin, esimerkiksi Kindle DX:n ilmainen 3G toimii ongelmitta Suomessa (ei tosin pääse kuin Amazon storeen ja Wikipediaan, wikipedia on ihan kiva extra).

  Kindle touchin varmana hankin jahka/toivottavasti tulee Kindle Touch DX, perus kindlessä on pieni ruutu.

 9. Q. Werty: Don’t hold your breath. Esimerkiksi Applen videovuokraamo avautui juuri muutamia päiviä sitten Suomessa. Jenkkilässähän tuo on pyörinyt jo vuosikausia. Amazonillakin voi kestää jopa vuosia saada sarjojen ja elokuvien tuottajat vakuutettua homman kannattavuudesta. Kääntäen; miksi Amazonin laajentuminen olisi yhtään sen helpompaa kuin Applen laajentuminen?
  Tuotantoyhtiöt ovat yleensä erittäin vastahakoisia lupaamaan materiaalinsa näyttöoikeuksia yhtään mihinkään. Tuottajat ovat näissä nettipalveluissa suurin hidaste. He haluavat viivyttää ja rajoittaa materiaaliensa aluekohtaista näkyvyyttä nettipalveluissa, jotta eivät menettäisi kyseisten alueiden televisiointioikeuksista saatavia tuottoja.

 10. Applen vuokraamo ei ole vaihtoehto minulle. En halua naitattaa itseäni kyseiseen firmaan millään tavoilla.

  Koska nyt mainitsit applen vuokraamon, niin mainitsen, että Voddlerissa on juuri nyt tarjous, 1,90e /kk, ilmaiselokuvia Ilman mainoksia. Toki voi katsoa myös maksamatta, mutta sitten katsoo välillä mainoksia.

  ViaPlay taas mainostaa, että 9,95 ”tuhansia elokuvia”.

  Jos saadaan Spotifyn tapainen palvelu leffa-maailman, niin good.

  Kindlet kiinnostavat e-kirjojen vuoksi, ainakin itseäni. Leffat ja muu sisältö on tietty suuri plussa. (niin ja Kindlet kiinnostavat myös hinnan vuoksi)

Comments are closed.