Kirjailija Frank Herbertin luomaan Dyyni -sarjaan perehtyneet ovat varmasti tulleet tutuiksi sarjassa keskeisessä osassa olevien ”nesteytyspukujen” kanssa, jotka muuntavat kantajansa hien ja virtsan takaisin juomakelpoiseksi vedeksi. Kööpenhaminassa vuorovaikutusmuotoilua opiskelevat Hyeona Yang ja Joshua Noble ovat ideoineet vastaavan kaltaista, juomavettä keräävää asustetta, jossa puhdistettavan veden lähde on elimistön kuonanesteiden sijasta sadevesi. Sadetakikonsepti nimeltään ”Raincatch” yksinkertaisesti kerää veden, suodattaa sen hiilisuodattimien lävitse puhtaaksi, ja varastoi veden lopulta pillien kautta tyhjennettäviin vesipusseihin. Melko näppärä idea ei-aavikoituneille alueille, jossa puhtaan juomaveden saatavuus saattaa ajoittain olla kortilla.

Konseptin esittelyvideo hypyn jälkeen

Kautta: fashioningtech.com

Edellinen artikkeliClic Gold – maailman kalleimmat silmälasisangat
Seuraava artikkeliMacBook Air toimii nyt myös vihannesleikkurina