Kuva: Chris Pirillo

Lomien vuoksi Hilavitkuttimessa on viime päivät ollut hieman hiljaista. Kiitämme lukijoita kärsivällisyydestä, ja palaamme kehiin uuden eriskummallisen herkkuruo’an kanssa. Kyseessä on tämän vuoden Iowan osavaltion markkinoilla esiteltu ruoka nimeltään uppopaistettu voi. Kyllä – luit aivan oikein, eräs markkinoiden ruokakojuista on tuonut myyntiin tikun päässä uppopaistamalla kypsennetyn voinokareen.

Uppopaistetun voin resepti kuuluu jokseenkin seuraavasti: Otetaan noin 60 gramman nokare voita ja tökätään se tikun päähän. Tämän jälkeen dipataan voinokare hunaja-kanelisekoitukseen. Sitten komistus isketään tirisemään öljukattilaan noin kolmeksi minuutiksi, ja lopulta viimeistellään annos sokerikuorrutteella. Ja kaikkihan sen tietävät, että jos joku on uppopaistettua, niin sen on pakko olla hyvää!

Lähde: BBC

Edellinen artikkeliTietokonehiiri ja tarkkuusvaaka samassa – neroutta vai hulluutta?
Seuraava artikkeliPoika pyysi kirjeellä F1-tallia sponsoroimaan itselleen uuden proteesin, sai maailman edistyneimmän bionisen käden

12 KOMMENTIT

 1. Miksei tuota tikkua ole keksitty Suomen nakkikioskeilla? Ei palaisi sormet tulikuumaa kärkkäriä syödessä.

 2. No nam. Tulee mieleen ihan Homer Simpsonin avaruus ajan vohvelit…

  Ei tuollaista pystyisi edes syömään. 😀

 3. Tosta kun jättää sokerin pois niin ei tule edes pahoja hiilareita… High fat low carb dieettiin optimaalinen eväs…

 4. Jos söisin tota…

  Oksentasin seuraavat 3 viikkoo,sen jälkeen ripuloisin 2 viikkoo,ja sen jälkeen vielä oksentasin 2 viikkoo

 5. Ja kohta suomessakin taas ihmetellään että miksi kansalaisten paino-ongelmat lisääntyvät hurjaa vauhtia:) Mitä isot amerikkalaiset edellä, niin pakkohan sitä on meidän pienten suomijunttien perässä 😉

 6. Asiaa: Back to basics

  Tulee mieleen ihan kaverin opiskelija-aamiainen. Talosta ei löytynyt juuri muuta kuin pari kuivanutta ranskanleivänpäätyä, joten kaveri heitti pannuun nyrkin voita, purkin kermaa ja murensi kannikat sinne. Kun pääsi yli ajatuksesta ”kuinka monella eri tapaa tuo on vaan väärin” niin voi jösses, kun oli syntisen hyvää!

  Veikkaan, että tämän kanssa kävisi vähän sama kohtalo…

 7. 60 grammaa voita on noin 440kcal. Siihen sitten pari grammaa sokeria päälle, eli total voisi olla 550kcal paikkeilla.
  Onhan tuo toki sinänsä paljon, mutta ei kuitenkaan aivan valtavasti, kun asiaa suhteuttaa hieman. Esim 100g maitosuklaata sisältää 530kcal energiaa. BigMac hampurilainen sisältää 495kcal. Litra colaa sisältää 450kcal. Suklaata, hampurilaisia ja colaa on Suomessakin herkuteltu kautta aikain ilman suurempaa ihmettelyä, vaikka niistä kertyy vuoden aikana helposti pariakymmentäkin tuollaista voitikkaria vastaava energiamäärä. Miksi juuri tästä herkusta nostetaan hirmuinen äläkkä?

  Nykyinen rasva- ja hiilihydraattihysteria on täysin nurinkurista. Tällaisia satunnaisherkkuja ja erikoisuuksia demonisoidaan, vaikka oikeasti kansan lihottaa huonot arkiruokailutavat. Kuten uutisessakin todettiin, kyseessä on messuilla ja tapahtumissa kiertävän yrittäjän keksintö. Jos tuollaisen syö noin kerran tai kaksi vuodessa markkinoilla tai messuilla, niin eipä siihen kukaan kuole. Siihen kuolee, että syö vuoden jokaisena muuna päivänä moskaa mitään miettimättä.

 8. Eipä tuossa ole kilokaloreita sen enempää kuin puolikkaassa fazerin suklaalevyssäkään ja tuotakaan ei ole tarkoitettu syötäväksi joka päivä.

Comments are closed.