Toisille kodinrakentajille tärkeää on iso tontti ja suuret huoneet. Toisille sen sijaan saattaa riittää kapoisempikin palsta, jos ei muuten niin erikoisuuden tavoittelun nimissä. Puolalainen arkkitehti nimeltään Jakub Szczesny bongasi joitakin vuosia sitten kotikaupungissaan Varsovassa kapoisen, vain 1,3 metrin levyisen kujan kahden kerrostalon välissä. Vaikka useimmille tällainen kuja saattaisi ensimmäisenä tuoda mieleen hukkatilan, niin tarinamme arkkitehdille tässä oli kuitenkin idean jyvänen: Mitä jos kujalle rakentaisikin talon?

Kapoinen talo tulee ohuesta luonteestaan huolimatta pitämään sisällään kaikki kodin mukavuudet – sillä erotuksella että rappuset joudutaan tilan puutteen nimissä korvaamaan tikapuilla. Talon ensimmäinen asukaskin on jo tiedossa, ja tänne tulee rakennuksen valmistuttua muuttamaan Israelilainen kirjailija nimeltään Etgar Keret.

Talo tulee myös rikkomaan maailman ohuimman talon ennätyksen, jota pitää vielä toistaiseksi nimissään Scotlannissa sijaitseva kiinteistö.

Lähde: dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliU-Socket on pistorasia USB-laturilla
Seuraava artikkeliPlushtography -objektiivityynyt