Ultrakevyt ilmailu on tällä hetkellä selvästi pelle-pelotonmarkkinoiden kuuma peruna. Juuri kun vasta ehdimme toipua kotimaisesta, FlyNano -konseptista, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille sopuhintainen jokamiehen lentokone, jonka lentämiseen ei tarvita lupakirjaa, esiin astuu australialainen keksijä nimeltään Chris Malloy Hoverbike -lentolaitteellaan.

Chris on kehittänyt moottoripyörän moottorin ympärille lentolaitteen, jonka luvataan yltävän noin 250 km/h huippunopeuteen ja kohoavan tarvittaessa aina noin 3000 metrin korkeuteen. Mikä parasta, kokonaisuuden paino on saatu puritettua alle 70 kilon, joten lentolupakirjoja tai muita lisenssejä ei pyydellä.

Toistaiseksi Hoverbikellä on otettu ilmaa vain maahan köytettynä, tasapaino-ongelmien vuoksi. Chris kuitenkin kaavailee ratkaisevansa vakautusongelman jonkin sortin gyroskooppiratkaisulla.

No, uskaltaisitteko ottaa tyypit?

Lisää tietoa projektin kotisivulla osoitteessa hover-bike.com (Kautta: wired.com)

Edellinen artikkeliAirbus esitteli läpinäkyvän matkustajakoneen
Seuraava artikkeliTissikaulaliina on uusi trendivaate Japanista!