Tällä kertaa Hilavitkuttimen testipenkkiin on päätynyt Navigon MobileNavigator navigaattorisovellus Android -matkapuhelinalustalle. Sovellusta testaamme Samsun Galaxy S -matkapuhelimella, ja testin tuloksia esittelevä video löytyy ohesta. Vertailukohtaa voi testille hakea esimerkiksi noin vuoden takaisesta, iPhone 3G -puhelimen Navigon navigaattorisovelluksen testistä.

Kokonaisuus on siis toimiva paketti, jolla varmasti pärjää pitkälle, eikä tällä kombinaatiolla varmasti tarvita erillistä autonavigaattoria matkassa. Suurin kritiikki kohdistuukin paketin hinnoitteluun. Navigaattorisofta on nimittäin hinnoiteltu Android marketissa 89,99 arvoiseksi, ja erillinen autoteline -sarja nostaa hintaa tästä vielä vajaat 40 euroa. Koko paketille tulee hintaa siis 130 euroa.

Kokonaisuutena annamme navigaattorisoftalle ja tähän liittyvälle autotelineelle kuitenkin arvosanaksi 4/5.

Sovelluksen plussat ja miinuksen kuuluvat seuraavasti

+Toimii viiveettä ja yleisesti jouhevasti Galaxy S puhelimella
+Googlen paikkahaku takaa että sopivia kohteita löytyy reitiltä
+Liikennetiedotteet ja nopeuden valvontakamera sisältyvät hintaan
+Tukeva autoteline

-Korkeahko hinta

KILPAILU!

Navigon on antanut Hilavitkuttimelle jaettavaksi yhden Navigaattorisovelluksen ANDROID -alustalle, sekä tähän liittyvän, tässä testissäkin esiintyneen autotelineen GALAXY S -matkapuhelimelle. Voit osallistua kilpailuun kommentoimalla tätä artikkelia, tai  tykkäämällä tätä juttua käsittelevää julkaisua Hilavitkuttimen Facebook -sivulla.

Kilpailu on avoinna 13.3 saakka, ja voittaja arvotaan 15.3. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Edellinen artikkeliMaailman monimutkaisinta arkkitehtuuria
Seuraava artikkeliiPad 2 esitelty!

34 KOMMENTIT

 1. Ihan käytännön vehje tuollainen olisi, istuisi hyvin meikäläisen autoon 🙂 Olikohan itse puhelimella kuinka hintaa :O ?

 2. Valitettavasti tämä ei todennäköisesti tule menestymään Android-alustalla jossa on totuttu saamaan kaikki ilmaiseksi. Kokemuksesta voin kyllä suositella Navigonia lämpimästi.

 3. Voisivat kyllä laittaa googlen oman navin jo toimimaan, muut nokiakin jo edellä.

 4. Paljon matkustavalle ja välillä esim. vuokra-autoilla ajavalle puhelimen navigointisofta on kätevä. Hyvin toimiva navigointilaite on aina mukana, eikä matkatavaroihin kerry ylimääräistä painoa.

 5. Mukavia tällaiset. 🙂 Muuten, kilpailu ei ole sama asia kuin arvonta (siinä mielessä harhaanjohtava otsikko).

 6. Kyllä vaikuttaa kivalta ohjemalta. Jouluna sain android kapulan ja ainoa puute on ollut navigointisoftan puute. Ja autokortinkin kun tuossa kuukausi sitten sai ja autonkin jos on vara laittaa niin kyllä tuollaisen navigointi ohjelman jalustoineen huolisin. On muutenkin jo valmiiksi tiedossa kesäksi monta hauskaa reissua jossa ei bensan kulutusta katsota tai ei siis en uskalla katsoa… 🙂

  Ps. Onko kellään suositella yhtäkään ilmaista navigointi ohjelmaa androidille, sillä tuskin minua onni nappaa tässä kisassa.
  Ei olis haitaksi vaikka suomen kieli puuttuu vaikka mukava sekin olisi olla.

 7. Tuokki:

  Kyllä se Google Maps on ainakin itselläni toiminut ihan hyvin. Oikeastaan ainut puute siinä on MobileNavigatorin tapainen 3D-näkymä joka siitä taitaa puuttua. Mutta tuon avulla on kyllä moneen paikkaan suunnisteltu 🙂

  Siitä huolimatta huolisin kyllä arvonnan palkinnon omaan Samsungiini! 🙂

 8. Navigonin 3D-karttanäyttöä ei ilmeisesti pysty zoomaamaan? Edullisempi vaihtoehto on CoPilot Live 8, jonka saa Androidille 31 eurolla Pohjoismainen kartoilla.

 9. Appiukolla tuo softa onkin jo käytössä ja kyllähän se sitä on kehunut. Kyllä kelpaisi juu.

 10. Toivottavasti voitan tuon 😀 . Ei ole fakepookki tiliä, enkä ala tekemään, koska nämäkin lasketaan mukaan.

 11. Ihan ok softa tuntuu olevan. Olisi ollut kiva nähdä ”tositoimissa”. Miten nopeasti laskee uuden reitin, millaisia reittejä ehdottaa jne. Mistä saa ton telineen? Puhelin mulla on jo.

 12. itsellä CoPilot Live navigaattorisofta käytössä ja vaikken paljon tarvitse navia niin silloin kun sitä tarvitsee niin sitä ei mukana ole. Onneks on kännykkä mistä sen löytää sitten. CoPilot on muuten hyvä ja toimii mutta välillä jättää vähän vajaaksi neuvomiset perille esim korttelin väärällä puolella sanoo et on saapunut määränpäähän jne mut voin kyllä lämpimästi tätäkin suositella 🙂

 13. CoPilot käytössä täälläkin. Välillä se tahtois ajaa hieman erikoisia reittejä, mutta tarkistan sen ennen kun lähden ajamaan. Suosittelen silti.

 14. Vaikuttaa mukavalta.
  Itsellänikin on Galaxy S ja toimiva navi olisi ihan kiva.

 15. tolla 89,99 euron Navigonilla saa koko euroopan kartaston kännykkään, mutta marketista löytyy myös Navigon pohjoismaiden kartoilla hintaan 59,95 euroa. uskon että monelle riittää pelkästään Suomen kartasto, mutta paljon matkustaville kalliimpi versio ei ole paha hinta 🙂

 16. Itse en ole vielä hyvää ohjelmaa löytänyt, mutta testejä olen lukenut ja tämä vaikuttaisi olevan paras ohjelma androidille. Mutta on nimenomaan hintansa takia jäänyt ostamatta.

 17. NDrive navigointisoftan saa Androidille ilmaiseksi. Pohjoismaiden kartat maksaa jotain 7€. Suomenkielinen navigointi 3D näkymällä. Aika pätevähän tuo on ollu käyttää.

 18. Ainut mitä Galaxy S:ssä puutuu on just toi navigaattori. En ole viitsinyt ostaa kuin odottelen sitä ilmaista navigointia. Tämän kisan voittaminen olisi täydellistä. Navigatorista olisi käyttöä!

 19. Tulisi todellakin tarpeeseen, kun Googlen oma navigointi ei ole vielä Suomessa, enkä omista erillistä navigaattoria. Galaxy S, kesäiset road tripit ja muut tarpeelliset löytyisi jo valmiiksi.

 20. Heh, firman uusitussa puhlintarjonnassa olisi myös Samsung Galaxy S. Jos tuon navigaattorin voittaisi niin olisihan sen pomon jo PAKKO puoltaa puhelimenkin hankintaa 😉

 21. Todella toimiva softa iphonessa.Ehdottomasti hintansa arvoinen.Hmm
  Uuden luurin voisi näin hankkiakkin kun s 2 vaan ilmestyy.
  Suosittelen 🙂

 22. Olen pitkään miettinyt hommaavani ihan oikean navigaattorin, koska tuo Galaxy S:n esiasennettu navigaattori toimii silloin kun sitä itse huvittaa. Mutta kerran jos on toimiviakin softia kehitetty kyseiselle puhelimelle, siinä säästäisi hieman rahaa ja kaapelihelvettiä auton sisällä. Bumb!

 23. Hienolta näyttää. Googlen navi nyt ei ikinä taida Suomeen tulla, joten mukana kilpailussa 🙂

 24. Myös minulla on tällä hetkellä CoPilot käytössä. Ihan pätevä navigaattori. Pieniä bugeja navigoinnissa siellä täällä, ei kuitenkaan mitään käyttöä estävää. Ainut itseäni vaivaava puute on lähinnä se, että yhteyttä Android-kapulan osoitekirjaan ei ole. Tämän arvion perusteella saattaisin lähteä kokeilemaan Navigonia. Hinta on tosin aavistuksen suolainen alekoodilla hankkimaani CoPilotiin verrattuna..

 25. Näyttää ihan toimivalta varsinkin googlen paikkahakujen kanssa. Itselleni riittäisi navigointitarpeisiin jos nokian navigaattori tulisi ilmaiseksi muillekkin kuin uusimmille malleille.

 26. Ilmainen OsmAnd ei oikein vakuuttanut – pitänee testata MapQuestia, ellei arpaonni suosi 😉

 27. Nyt pari päivää testaillut OsmAnd ohjelmaa ja toimii hyvin, kartat saa ladattua valmiiks ja sit voikin ajella ilman nettiyhteyttä 🙂
  puhelimena ZTE Blade

 28. Tämä ollut käytössä nyt noin kuukauden S2:ssa, hieman korkean hinnan lisäksi ei ole ollut mitään moitittavaa. Yritin etsiä aluksi ilmaista sovellusta mutta en löytänyt yhtään toimivaa. Olen sitä mieltä että sain rahoilleni vastinetta.

Kommenttien lisääminen on estetty.