Panamalainen yritys tuo markkinoille tölkitettyä viskiä. Tölkkiin laitettua viskiä ei voi sulkea avaamisen jälkeen, mikä saattaa joissain tilanteissa olla huono asia. Esimerkiksi piknikillä tölkki saattaisi kuitenkin olla pulloa kätevämpi, ja tuotetta valmistava yritys onkin innoissaan uudesta innovaatiostaan.

Tölkkiä hehkutetaan kevyen painonsa ja helpon kuljetettavuutensa vuoksi, mutta itse ainakin siemailen väkeviä niin hidasta tahtia, että arvostaisin paljon enemmän mahdollisuutta laittaa juoma povitaskuun välillä lepäämään ilman pelkoa juoman läikkymisestä.

Ehtaa skottilaista tavaraa tölkki ei sisällä, ja viskin laittaminen tölkkiin saattaa viedä sen tietyn arvokkuuden, jota viskillä normaalisti on, joten kaikille tölkitetty viski ei todellakaan kelpaa. Pidempiaikainen säilyttäminen alumiinitölkissä voisi myös vaikuttaa viskin makuun.

Suomen alkoholilainsäädäntöhän sitä ei salli, mutta olisi jännä nähdä Prisman hyllyssä laatikollinen tölkitettyä viskiä ja vodkaa kaljalaatikoiden vierellä. Alkokaan tuskin tölkitettyjä vahvoja alkoholeja ainakaan laatikoissa valikoimiinsa ottaisi. Myös ajatus juoma-automaatissa myytävästä viinatölkistä tuntuu hassulta, kun on tottunut kireään suomalaiseen lainsäädäntöön.

Onko jollekin tullut vastaan muita tölkitettyjä väkeviä alkoholijuomia? Itse en ole törmännyt mihinkään vastaavaan, mutta olen kuullut, että joissain venäläisissä vodkapulloissa on korkki, jota ei vavaamisen jälkeen saa suljettua.

(Geekologie)

Edellinen artikkeliNokia & Microsoft – Uusi alku, lopun alku vai alun loppu?
Seuraava artikkeliPakoputkella varustetussa fillaripäristimessä on sitä jotain