Panamalainen yritys tuo markkinoille tölkitettyä viskiä. Tölkkiin laitettua viskiä ei voi sulkea avaamisen jälkeen, mikä saattaa joissain tilanteissa olla huono asia. Esimerkiksi piknikillä tölkki saattaisi kuitenkin olla pulloa kätevämpi, ja tuotetta valmistava yritys onkin innoissaan uudesta innovaatiostaan.

Tölkkiä hehkutetaan kevyen painonsa ja helpon kuljetettavuutensa vuoksi, mutta itse ainakin siemailen väkeviä niin hidasta tahtia, että arvostaisin paljon enemmän mahdollisuutta laittaa juoma povitaskuun välillä lepäämään ilman pelkoa juoman läikkymisestä.

Ehtaa skottilaista tavaraa tölkki ei sisällä, ja viskin laittaminen tölkkiin saattaa viedä sen tietyn arvokkuuden, jota viskillä normaalisti on, joten kaikille tölkitetty viski ei todellakaan kelpaa. Pidempiaikainen säilyttäminen alumiinitölkissä voisi myös vaikuttaa viskin makuun.

Suomen alkoholilainsäädäntöhän sitä ei salli, mutta olisi jännä nähdä Prisman hyllyssä laatikollinen tölkitettyä viskiä ja vodkaa kaljalaatikoiden vierellä. Alkokaan tuskin tölkitettyjä vahvoja alkoholeja ainakaan laatikoissa valikoimiinsa ottaisi. Myös ajatus juoma-automaatissa myytävästä viinatölkistä tuntuu hassulta, kun on tottunut kireään suomalaiseen lainsäädäntöön.

Onko jollekin tullut vastaan muita tölkitettyjä väkeviä alkoholijuomia? Itse en ole törmännyt mihinkään vastaavaan, mutta olen kuullut, että joissain venäläisissä vodkapulloissa on korkki, jota ei vavaamisen jälkeen saa suljettua.

(Geekologie)

Edellinen artikkeliNokia & Microsoft – Uusi alku, lopun alku vai alun loppu?
Seuraava artikkeliPakoputkella varustetussa fillaripäristimessä on sitä jotain

19 KOMMENTIT

 1. isäni osti 90-luvulla satamasta keissin venäläistä 80-prosenttista votkaa (tölkkejä). melkein pirtua siis.

 2. Kyllähän esimerkiksi jo jonkinaikaa on ollut markkinoilla Jack Daniel’siä ja colaa sekoitettuna tölkissä.

 3. ”Kyllähän esimerkiksi jo jonkinaikaa on ollut markkinoilla Jack Daniel’siä ja colaa sekoitettuna tölkissä.”

  Jep Ja Jim Beamia myös. Mutta tässätapauksessa kyseessä ei olekaan mikään sekoitus vaan nimenomaan raaka tavara… Onhan Koskenkorvaa, Bacardia, Smirnoffia jne saatavilla erilaisina sekoituksina mutta kukapa sitä vodkaa tölkissä haluaisi…

  En oikein näe mitään etua siinä että viski olisi tölkissä. Ellei sitä sitten nauti seurassa…

 4. Tölkkejä nyt ei heti tule mieleen, mutta kuubassa rommia myytiin muina miehinä pahvitölkissä. Muistaakseni 2-3 desiä valkoista siedettävän makuista tavaraa ihan mehutölkin mallisessa suorakaiteessa. Sellaista tuli muutamaan otteeseen kallisteltuakin.

 5. Ja Venäjällä ja NL:n entisissä satelliiteissä (Latvia, Liettua, jne) myydään edelleen vodkaa sellaisissa 1dl foliokantisissa ”laseissa”; siis samanlaisissa kun meillä ainakin 80-luvulla koulussa sai omena- tai appelsiinimehut.

 6. Kyllä sieltä venäjältä on saanut iät ajat vodkaa tölkissä.. Ja muissa maissa periaatteessa ihan mitä tahansa. Suomi vain on ainoa paikka pohjoisella pallonpuoliskolla, missä pelätään niin kovasti ihmisten alkoholisoitumista ettei viinaksia voi myydä kuin tietynlaisissa pakkauskissa ja tietyistä liikkeistä.. pöh ja pah sanon minä.

 7. Wiskiä pitää nauttia, siemaillen, maistellen.
  Siinä vaiheessa kun sitä aletaan litkimään kuten kossua tai kaljaa, alkaa (taas) kulttuurin rappio.

 8. No tulipa oltua sokea, Patella ihan sama asia juuri ennen minua. Australiassa oli mukava ostaa viinaa, kun ilmastoituihin drive-in bottle shoppeihin ajoi vain sisään ja nosti kaljaa ja viinaa peräkonttiin, mutta silti niitä kummastutti suuresti että suomessa saa ostaa olutta huoltoasemalta.

 9. Vaikuttaa aikas hurjalta laittaa viskiä tölkkiin. Juoman ”arvokkuus” kun vaan häviää :/

 10. ”Vaikuttaa aikas hurjalta laittaa viskiä tölkkiin. Juoman “arvokkuus” kun vaan häviää :/”

  Viskin maku ei muutu oli se sitten tölkissä tai lasipullossa.

 11. Jostain ulkomailta on jäännyt tuliaiseksi pienessä muovipussissa olevaa vodkaa.

 12. Tölkki pirtu kuulostaa tutulta, mitään tarkkoja muistikuvia ei kuitenkaan ole jostain ihmeen syystä 🙂

 13. ”Viskin maku ei muutu oli se sitten tölkissä tai lasipullossa.”

  Itseasiassa se saattaa hieman kärsiä tai ainakin muuttua, nimittäin lasi on ainoa materiaali josta ei irtoa juoman sekaan makua.

  Siksipä lasipullo on paras tapa säilöä arvokas juoma sisäänsä. Rahvaanomainen muoviputeli tai tölkki ei siis todelliselle juomasnobille kelpaa. Tokihan tuo maun tarttuminen saattaa olla melko pientä…

  Sanotaanhan että esim. eri puolilla maailmaa valmistetuissa coca colissa on eroa johtuen vedestä jota niiden valmistukseen käytetään. Tiedä sitten…

 14. Jarppa: Tuo nyt onki ihan eri asia. Kyllä se maku vaihtelee maittain, koska vesi todellakin maistuu erilaiselta veden tuotantotavasta (pohjavesi, tekopohjavesi, puhdistettu) sekä maa-alueesta riippuen.¨

  Pakkauksista tässä oli kuitenkin kyse.
  Niinpä osuvampi vertaus tähän tilanteeseen olisi: ”Jotkut ovat sitä mieltä että cokis maistuu lasipullossa paremmalta kuin muovipullossa, vaikka samaa tavaraa sen pitäisi olla.”
  Itse olen myös sitä mieltä että lasipullosta juoma maistuu paremmalta. En ole toteuttanut sokkotestiä, enkä edes verrannut peräkkäin kahden kokiksen makua, joten pullon tuntuma ja nostalgialataus voivat vaikuttaa arviooni. Ostan tästä huolimatta välillä cokista lasipullossa, jos vain sattuu jossain sellaista vielä näkemään.

 15. Tuolla Viron puolella tuli joskus ostettua piknikille Jim Beam +cola yhdistelmä. Sopivan vahvuinen sekoitus, jota ei muuten olisi tullut tehtyä.

  Toimii siis hyvin heikommissa viskeissä ja sekoituksissa.

 16. Joskus kasikytäluvulla sain isäukoltani tyhjennetyn vodkatölkin. Tuolloin vielä keräsin tölkkejä mutta sittemmin niistä luovuin. Tuo nimenomainen olisi kyllä pitänyt säästää.

  Toisaalta ihan pari vuotta sitten sain lentokoneessa vodkaa muovipusissa.

Kommenttien lisääminen on estetty.