Oli iPhone sitten parempi, huonompi tai yhtä hyvä kuin Nokia ja Android yhdessä tai erikseen, niin on hyvin vaikea kiistää sitä, että iPhonelle löytyy tällä hetkellä mielenkiintoisimmat sovellukset. Yksi tuore esimerkki mielikuvituksellisesta iPhone -sovelluksesta on Trimensional 3D-skanneri. Sovellus nimittäin osaa skannata iPhone 4 etukameran avulla aitoja 3D-malleja vaikkapa puhelimen omistajan kasvoista.

Sovellus perustuu älykkääseen algorytmiin, jossa iPhone nelosen etukameraa liikutetaan hitaasti skannattavien kasvojen edessä, ja tämä tulkitsee kasvojen muodon rautalankamalliksi kameran kuvaaman tiedon ja näytön hohtavan valon avustamana. Koska sovellus vaatii iPhonelta etukameran, tämä toimii ainoastaan uusimmassa iPhone 4 malissa, tai uusimman sukupolven iPod Touch soittimessa.

Vielä toistaiseksi sovelluksella skannattua mallia ei voi viedä jatkokäsittelyä varten esimerkiksi 3D-mallinnusohjelmaan, joten hyöty jää  lähinnä demoefektin tasolle. Sovelluksen kehittyessä mahdollisuudet ovat kuitenkin erittäin mielenkiintoiset! Hintaa sovelluksella on iTunes App Storessa 79 senttiä.

Sovelluksen esittelyvideo hypyn jälkeen

Lähde: trimensional.com

. Sovellus Applen App Storessa

Edellinen artikkeliLooptaggr on lisälaite spraypulloon, joka sarjallistaa sapluunan käytön
Seuraava artikkeliPlaystation 3 jailbreak softa nyt ladattavissa!

12 KOMMENTIT

  1. Tässäkö ei käytetä gyroskooppia lainkaan apuna esim. puhelimen asennon tunnistamisessa?

  2. …koska iPhone on alustana hyvinkin standardi ja yhtenäinen. Androidia taas saa jos jonkin näköisenä, kokoisena ja muotoisena – mikä vaatisi algoritmien hiomista erikseen joka mallille.

  3. Itsekin olisin lähtenyt työstämään tuollaista skanneria kiihtyvyys- ja gyroskooppiantureita hyväksi käyttämällä. Ehkä seuraavissa versioissa?

    Kieltämättä tuo iPhonen näytön valoon perustuva tekniikka kuulostaa varsin ovelalta ratkaisulta eikä olisi missään nimessä tullut itselleni mieleen.

  4. Juu testattu on,kuvat ei ole nuin hyvännäköisiä vaan niissä on mitä mielenkiintoisimpia vääristymiä vaikka aivan pilkkopimeässä käyttää.Mut ihan hauska ”leveily” appi

  5. Itseasiassa webbikamerallla on toteutettu joskus vähän samaa. Siinä pyöritetään vain webbikameraa objektin ympärillä ja tekoäly laskee sen muodot.

  6. @Älypää pistetään siihen että ”perustuu älykkääseen alkometriin niin kaikki on onnellisia jookosta? 😛

Kommenttien lisääminen on estetty.