Itseni kaltainen, erittäin satunnainen PC-pelaaja ei välttämättä erillistä joystickiä tietokoneeseensa kaipaa. Aika-ajoin pelejä on kuitenkin hauska koneen äärellä naputella, eikä näppäimistö-hiiriyhdistelmä ole aina kaikkein paras vaihtoehto. Shogun Bros niminen lisälaitevalmistaja on keksinyt, että toimivan gamepad-joystickin voisikin yhdistää Hiiren kanssa yksiin kuoriin, jolloin tietokoneen ohjainlaitemäärää saadaan vähennettyä yhdellä.

Tuotenimeltään Chameleon X-1 peliohjain näyttää ensivilkaisulla tavalliselta hiireltä, mutta kun tämä flipataan ympäri, löytyy tämän pohjasta monipuolinen peliohjain. Myyntiin tämä monitoimilaite on tulossa ensi vuoden alussa, 55 dollarin eli reilun 30 euron hintaan. Hinta ei ole henkeä salpaava, joten mikäli toteutus on vähintäänkin kohtalainen voisi tässä olla itua!

Lähde: shogunbros.com

Edellinen artikkeliBalanced hylly tasapainottaa kirjallisuuden
Seuraava artikkeliMonster-kolmipyörä massiivisuutta tavoitteleville pyöräilijöille

11 KOMMENTIT

 1. En kyllä ymmärrä ihmisiä, jotka pelaavat padilla, jos on mahdollisuus hiiri+näppis -yhdistelmään.

 2. Esimerkiksi jalkapallo, auto tai jääkiekkopelejä, joissa ei hiirtä käytetä ollenkaan on hiukan hankalaa pelata näppäimistöllä, joten ohjain oh ihan mukava.

 3. Viimapää, esim. jääkiekko tai jalkapallopelejä on paljon mukavampi pelata pädillä. Pelkästään hahmon liikuttaminen on luonnollisempaa kun käytössä on kahdeksan suunnan sijasta koko 360 astetta.

 4. Viimapää taitaa pelailla enimmäkseen FPS- ja RTS-pelejä.

  Lentosimulaattoreita pelaavana minulta löytyy joystick, mutta satunnaiseen pelailuun on tähän saakka kelvannut näppäimistö ja hiiri. Toivottavasti Verkkokauppa.com ottaa hiiren valikoimiinsa, niin voisi käydä kokeilemassa laitteen sopivuutta omiin kätösiini.

 5. Sama idea pyörinyt monesti omassakin päässä, mutta eipä ole resursseja ollut toteuttaa. Toimivan ja erittäin hyvän näköinen toteutus. Jos suomen puolelta saa joskus niin lupaan ostaa läppärin kaverksi tuommosen.

 6. Mitenhän tuon optiikan kanssa? Onko laseria joka lähes sokeuttaa osuessaan silmään? Mietin vain, koska jos moinen on mahdollista niin mahtaa käydä vaaralliseksi tämä innovaatio.

 7. dasser: Useissa laaseria käyttävissä hiirissä laaseri sammuu välittömästi, kun hiiri nostetaan pöydältä.

 8. Laassereista tuskin missään hiiristä on haittaa juuri edellä mainitusta syystä.. itseä mietityttää kuinka suurta ärsytystä nostattaa kun tuolla oikealla kädellä puristaa pädiä juuri siitä kohtaa missä hiiren painikkeet ovat… itsellä ainakin menisi hermot hyvin nopeasti äänekkääseen naksutukseen ja siiten että ei tuo voi olla kädessä tukeva kun hiiren puolella on liikkuvia osia. tahattomista näppäinpainalluksista tuskin on huolta, tulevat varmaan kytkeytymään pois samalla kun laserikin. Mutta voi elämä niitä yhteensopivuusongelmia jos ei kone oikein plug and play tue molempia laitteita _täydellisesti_, sitä ollaan sitten joka välissä lisäämässä ja poistamassa laitteita…

  suosittelen ostamaan tämän sijaan dealextremestä xbox360 wireless adapterin 10 dollarilla (toimii ja oli hyvä ostos) ja jostain käytetty kapula niin pääsee samaan hintaan eikä tartte yhdistellä turhaan laitteita

 9. Luultavasti keskivertoa huonompi hiiri yhdistettynä keskiverttoa huonompaan pädiin, jotka makavat kuitenkin kuin hiiri + pädi. Toki jos olen väärässä niin ei mitään, mutta jotenkin en heti keksi hyötyä miksi nuo pitäisi saada samaan laitteeseen molemmat.

 10. hiirissä ei ole ollenkaan laaseria vaikka niitä joskus laaseri hiiri nimellä myytäisiinkin. Niissä on LEDi ja IR-sensori liikettä havaitsemassa. Todennäköisesti se toiminto kytkeytyy muutenkin pois päältä käytettäessä peliohjaimena.

  Minäkin mietin kanssa samaa, että mahataa olla epämukava käyttää varsinkin nuo hiiren nappulat toisella puolella.

 11. Kun katsoo kaikki kuvat, niin siinä näkyy selvästi on/off nappula joka kytkee hiiren pois kun haluaa pelata padilla.

Kommenttien lisääminen on estetty.