Hilavitkutin sai testattavakseen TEMPUR-Fit-älypeiton. Kyseessä on avaruusteknologiaan pohjaava ihme.

Tempur-markkinointiosaston pamfletti kertoo tästä älypeitteestä seuraavaa: ”Peitto on juuri kauppoihin tullut uutuus. Älypeitto on kehitetty säätämään optimaalinen lämpötila hyvälaatuiselle unelle kesät talvet. Peiton päällysmateriaalin ja täytteenä käytetyn untuvan välissä on Temprakon Technology-materiaalia. Yön aikana se varastoi kehon lämpöä ja luovuttaa sitä kehon taas jäähtyessä. Samaa materiaalia hyödynnetään NASAn avaruuspuvuissa. Tuloksena on siis häiriintymätön uni ja virkeämpi olo aamulla.”

Seuraavassa testihenkilömme raportti:

Käyttöönotto oli helppoa. Normaaliin pussilakanaan vähän suuri peitto. Asian kuitenkin selvittiin. Kahiseva miellyttävä ensivaikutelma. Peitettä on kahta eri laatua riippuen käyttäjän huoneilman lämpötilasta.

Testausrupeama oli kaksi viikkoa. Ensimmäinen yö sujui sillä lailla että heräsi kuumuuteen kello 2 aamuyöllä, mutta aamulla olo oli miellyttävä ja uni oli ollut normaalia. Jatkokäytössä havaittiin että peite oli parempi kuin edellinen tavallinen peite, joka oli tavanomaista polypropeenia. Nukkumaan mentäessä aineenvaihdunta hidastuessa tulee testihenkilölle normaalisti viileä. Tempur-peitteellä viileys kesti vain n. 5 minuuttia, ja sitten oli jo mukavan lämmintä. Tempur-peitteessä käy niin että se onkin aika lämmin, kenties joskus liiankin lämmin. Mutta tästä on selvitty siirtämällä hetkeksi sivuun yöllä tai esim. käsi tai olkapää laitettu peiton päälle. Testaaja oli muutenkin uuden peitteen tarpeessa.

Kahiseva tuntuma oli yllätys aluksi kun oli tottunut tavallisiin peittoihin. Se oli yllättävää että peite oikeasti toimi ja keräsi ruumiinlämpöä ja siten välillä oli liiankin kuuma. Kannattaa huomioida, että peitettä käyttää oikein päin, eli siten että puoli jolla on punainen reunaviiva ja etiketti on kehoa vasten.

Peite sopii viluisille ihmisille. Sopii myös moderniin taloon, jossa ilmastointi saatta olla tehokas. Vaikka huoneen lämpötila on tehokkaasti säädelty, on hyvä että peite mukautuu nopeasti käyttäjän ruuminlämpötilaan.

Testihenkilö oli nainen, joka asuu uudessa kerrostalossa. Hän on lämpövaihteluihin reagoiva, jolla on joskus vaikea saada unta. Kahden viikon testin perusteella hän ostaisi peitteen. Suositeltava tuote siis.

Tuote Tempurin sivuilla.

Edellinen artikkeliJapanilaiset kehittivät pöydälle mahtuvan laitteen, joka muuttaa muovin takaisin öljyksi
Seuraava artikkeliKone saattaa voittaa ihmisen shakissa, mutta kuinka käy keilaradalla?