Tässä on mukava kuva joka antaa perspektiiviä asioihin sopivasti. Joskus kun maailma tuntuu jollain tavalla niin pieneltä ja samalla liiankin suurelta, niin ISS:ltä nähtynä asian voi käsittää toisin. Tuolla valkoisten pilvien lomassa viilettää miljardit ihmiset ja niiden yllä, tyhjyys välissä, sijaitsee Kuu.

Ja taas kun Kuuta katselee täältä Maan pinnalta, niin pistää ajattelemaan että Aurinko onkin meille melkein koko ajan näkyvissä. Toisaalta Kuun pinnalta se heijastuu tietenkin peilikuvana, joten se on Aurinko nurinkurin. Mikä sekin on hauska ajatus. Syksyisenä pimeänä iltana kirpsakka ilma tuulee meren rannalla poskiin ja tekee sanoista tahmeita. Keskustelu muuttuu hitaammaksi ja ajatukset venyvät puhtaammiksi. Syksy, kyllä!

n

n

{democracy:259}

Lähde: gizmodo.com

Edellinen artikkeliHerding Cats – The Experiment, 100 kissaa IKEAssa
Seuraava artikkeliHilavitkutin tutustui kylmän sodan aikaiseen hylättyyn Echelon-kuunteluasemaan Berliinissä

8 KOMMENTIT

  1. Uskomattoman hieno kuva. Olisiko jollakin linkkiä suuremmalle resoluutiolle, niin lähtisi työpöydän taustakuvaksi.

  2. Nyt kyllä en tajua tuota logiikkaa, jonka mukaan aurinko näyttäisi kuusta katsottuna olevan jotenkin nurin kurin. Selittäkääs

  3. Tarkoitti että varmaankin että jos kuu olisi peili niin aurinko heijastuisi siitä tietenkin peilikuvana. Sehän ei tosin mikään peili ole, eikä siitä auringon kuvaa näe, vain heijastuneen valon. Sanooko kukaan sitten heijastunutta valoa valon peilikuvaksi? =)

  4. 3nncn. Toisaalta tavallinen peili on vain pinta joka heijastaa valoa poikkeuksellisen hyvin. Kuusta heijastunutta valoa voi sanoa yhtä paljon peilikuvaksi kuin peilistä näkyyvää omaa pärstää, kumpikin on vain heijastunutta valoa.

  5. Jos pimeässä metsässä valaisee taskulampulla puuta, näkeekö silloin taskulampun vai puun? Hypoteesin mukaan pitäisi nähdä taskulamppu, koska puu vain heijastaa taskulampun lähettämää valoa. Mutta yritäs saada kivikautiset aivoisi tajuamaan että ”ei tuo mikään puu ole, se on taskulamppu”

Kommenttien lisääminen on estetty.