Nokia julkaisi taannoin mahdollisuuden nauhoittaa omaa ääntänsä autonavigaattorin ääniopasteisiin. En tiedä kuinka yleinen temppu tämä on, mutta nyt navigaattorivalmistaja TomTom tarjoaa mahdollisuutta ostaa ääniopastukset Darth Vaderin tai Yodan äänillä. Markkinoidakseen uusia ääniä TomTom on myös julkaissut ”kulissien takaa” -videot, joissa näytetään miten uudet ääniohjaukset muka nauhoitettiin.

Linkki videoon

Mielestäni hyvin hauska video, ja oiva tapa markkinoida tällaista uutta tuotetta. Starwars-elokuviin liittyvää oheiskrääsää on jo olemassa hyvin paljon, eikä loppua näy tulevan. On pienoismallia aluksista, action-figuuria, Lego-mallia, videopeliä ja nyt myös navigaattorin ääniopastusta. Darth Vaderin kulissien takaa -videon, joka mielestäni ei tosin ole aivan yhtä hauska kuin Yodan versio, voi katsoa tämän linkin takaa.

(Geekologien kautta)

Edellinen artikkeliNosto: Keksintöjen viikko: Heikki Vipukirves
Seuraava artikkeliRocket Propelled Chainsaw (RPC) on ultimate zombintappaja-työkalu