Kuva: Manfred Lang Fotostudio

Kehitys kehittyy myös superautoissa. Ei kuitenkaan ole mitään syytä siihen että edistyksen täytyisi aina välttämättä tarkoittaa enempiä tehoja ja suurempaa huippunopeutta.  Yhtä hyvin superautojen maailmassa voidaan tavoitella äärimmäisiä arvoja myös esimerkiksi keveyden ja hitauden saralla.  Edellä mainittujen arvojen äärimmäisyyksien tavoittelu oli kartalla, kun Itävaltalainen taiteilija nimeltään Johannes-L aloitti FERDINAND GT3 RS automallin suunnittelun.

Täysin lihasvoimaan nojaavan automallin paino on saatu puristettua noin 150 kilogrammaan. Kevyen painon taustalla piilevä salaisuus on, että auto on rakennettu teippaamalla yhteen kevyitä putkia ja vuoraamalla komeus lopulta metallinvärisellä muovifoliolla. Auton moottorin virkaa ajavat molemmat matkustajista, jotka istuvat auton sisälle  integroitujen polkupyörien päällä.

Hypyn jälkeen video, jolla autoprojektin isä pistää tallan pohjan Salzbugring-kilparadalla!

Taideprojektin kotisivu löytyy osoitteesta ferdinand.johannes-l.net ja superauton valmistuksesta kertova kuvasarja täältä

Kiitokset juttuvinkistä kuuluvat lukijallemme nimimerkillä LordMach!

Edellinen artikkeliJatkoa edelliselle web-kamera arvostelulle: HD-5000 videoarvostelu
Seuraava artikkeliFlameDisk – Grillausta ilman hiiliä tai kaasupulloja