Mika Latvala on rakentanut monitorilleen funktionaalisen seinätelineen. Näin rakentelija itse kuvailee projektiaan:

Minulla oli kova tarve saada tietokoneeni näyttöpääte seinään kiinni, jotta säästäisin pöytätilaa ja jotta näytön liikuteltavuus paranisi. Harkitsin kaupallisen seinätelineen hankintaa, mutta niiden hinnat eivät olleet oikein kohdillaan. Päädyinpä sitten suunnittelemaan seinätelineen näytölleni. Tein ensin piirustuksia siltä pohjalta, että valmistusmateriaali olisi mäntyä, mutta myöhemmin minulle ilmeni, että voisin tehdä telineen käyttäen materiaalina ylijäämämahonkia. Mahonki sopikin tähän projektiin aivan mainiosti, sillä se on raskasta ja tukevaa puuta. Telineen rakennetta minun on kai turha alkaa tässä selitellä, sillä kaikki oleellinen selvinnee kuvista. Tähän mennessä laitos on toiminut vallan mainiosti ja näyttö pysyy tukevasti seinässä kiinni – kuitenkin siten, että sitä on mahdollista liikutella ylös, alas, vasemmalle ja oikealle. Voin esimerkiksi käännellä näytön mukavasti siten, että voin nauttia elokuvailloista sängyltä käsin.

Projektistani löytyy lisää kuvia ja ehkä lisätietoakin osoitteesta vempaimia.net

Edellinen artikkeliMarc Graells: Protect 486 on moottoripyörän suojahanuri
Seuraava artikkeliBlood Bath on veripussiin pakattua suihkusaippuaa vampyyrifaneille

13 KOMMENTIT

  1. Hieno tekele, ei voi muuta sanoa! En kyllä oela varma uskaltaisinko itse laittaa näyttöäni oman tekeleeen varaan.. JOs siis edes olisi lituska näyttö…. 😀

  2. Kyllä tuon saa kestämään kun käyttää vanhaa vapaana kasvanutta tiheäsyistä puutavaraa, jota on hankala löytää tehokasvatetusta puutavarasta taikka käyttää tammea.

  3. RedBaron: Tällaisenaan se kyllä ainakin kestää. Teollisen männyn tapauksessa käyttäisin hieman paksumpia komponentteja. Koivun kanssa saisi mennä kevyemmin. Vapaasti kasvavista en osaa sanoa yhtään mitään, mutta puun kaataminen ja käsittely taitaa olla sen vaivan takana, että helpompaa on käyttää esimerkiksi mahonkia. Kyseessä kun on näin pieni esine, ei sille hintaa tule lainkaan teräksistä enempää.

    RedBaron: Valitsin itse 😉

  4. Lähinnä mietityttää, että pitääkö tuota jakoavaimen kanssa löysätä ja kiristää, jos haluaa pystytasossa muuttaa näytön kulmaa? Vai miten on kiristys toteutettu?

  5. Tuure: pultteja/muttereita ei ole tarvetta kiristää tai löysätä, vaikka kulmaa muuttaisikin. Olen kiristänyt mutterit sen verran tiukalle, että näyttö pysyy haluamassani asnnossa, mutta sitä voi myös taivutella. Mutteri ei löysty, koska käytössä on lukkomutterit (muovinen osa jengoissa).

  6. RedBaron: Ei taida mänty suomessa olla mitään tehokasvatettua mäntyä, taitaavat olla ihan härmän metsästä. Ja mitä tulee komponettien vahvuuteen, niin pitää 45×70 mänty monitorin seinässä jos samasta kamppeesta tehdään esim. lauderungon. Mitä tulee tammeen puutavarana, se on viellä huononpaa ko. kohteissä joissa tulee kovaa rasitusta, koska tammi on puuna kova. Elikkä se halkeaa helposti.

  7. Tuolta linkin takaa katsottuna nainakin näyttäisi että se olisi ihan ronskisti ruuvattu vaan kiinni.

Kommenttien lisääminen on estetty.