Dong Min Park E-Koreasta on suunnitellut tämän Rain Drum -konseptin. En löytänyt minkäänlaista tietoa prototyypistä tai käytännön toteutuksen todellisista mahdollisuuksista. Idea on kuitenkin kiehtova kaikessa yksinkertaisuudessaan. Rumpusateenvarjo ei nimittäin tarvitse minkäänlaista lisävarustetta tai sähköä. Ideana on että varjon eri osat on päällystetty erilaisilla vahakankailla, joista jokainen muuntaa sateen äänen erilaiseksi.

Rumpukalvopintoja Rain Drumissa on suunniteltu olevan Tom-tom, Crash Cym, Bass, Hi-hat Cym sekä Snare. En nyt suomenna näitä tähän, koska joku fanaattinen suomenkielenharrasta-lukijamme kuitenkin jaksaisi taas nipottaa kun joku käännös olisikin hieman eri kuin mikä oikeasti pitäisi olla. Idea on siis tavallaan analogia tavallisesta rumpusetistä. Rumpukapulan sijaan vain ovat sadepisarat. Sinälläänhän idea on erittäin mukava. Ja tällaista käyttäessä löytäisi varmasti sateesta uusia rytmejä elämään! Muutenkin kun sateenropina on mukavaa kuunneltavaa, eikös!

Lähde: www.inewidea.com

Edellinen artikkeliGranny’s Nightmare Chopper bike on kopterifillari
Seuraava artikkeliItse tehty minikokoinen kanuuna vaikuttaa vaaralliselta

12 KOMMENTIT

 1. ”””En nyt suomenna näitä tähän, koska joku fanaattinen suomenkielenharrasta-lukijamme kuitenkin jaksaisi taas nipottaa kun joku käännös olisikin hieman eri kuin mikä oikeasti pitäisi olla.”””

  Ähhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  En voi muuta sanoa

 2. Tom-tom on gps-navigaattori. Arkikielessä kyseiset kannut on ihan vaan tomit. Snare on virveli, ”crash cym” on crash-symbaali eli krässi, ja hi-hat arkikielessä ihan vaan haikka. Basso on bassorumpu eli basari.

 3. ”toi Hi-Hat on kylläkin arkikielessä haitsu.”

  Ei ainakaan musiikkipiireissä (muusikoiden yms. keskuudessa) käytetä sanaa ”haitsu”. Tai jos käytetään niin todella harvoin tai sitten sitä käytetään vain pienellä rajatulla alueella Suomessa. Eli mistä pikkukylästä olet kotoisin?

 4. fewa:

  Olet todella pihalla jos et ikinä ole kuullut haitsu -termiä. Missähän ”musiikkipiireissä” ja liikut ”muusikkona”…?

 5. Jaahas, onpa täällä kielipolisiit taas pientareella tutkan kanssa.

  Asiaan palatakseni, olisi mielenkiintoista tietää kuinka hyvin näillä ”vahakankailla” saadaan nuo äänet todella toteutettua. On tietytsti todennäköistä jottei nämä äänet kuulosta aivan luontaisilta kaimoiltaan vaan hieman sinnepäin ja se voi olla myös hyväkin asia tässä tapauksessa. Myös olen samaa mieltä Reken kanssa, että aikamoiseksi heviksi laittaa rankkaa sateella, mutta esim. Pienessä tihkussa taas voi varmasti löytyä erittäinkin mielenkiintoisia rytmejä. Tästä voisi kehitellä myös ”melodisen” version jossa rumpuäänien sijaan olisi tietty sävel omassa pädissään.

Comments are closed.