Moni ihmisistä joutuu asumaan ahtaissa kaupunkiasunnoissaan. Usein asukas joutuu tyytymään vain muutamaan huoneeseen ja nekin ovat tupaten täynnä. Hong Kong on yksi täydellisimmistä esimerkeistä tiiviistä asumisesta. Kyseisessä kaupungissa asusteleva Gary Chang ei kuitenkaan jäänyt valittelemaan tilanpuutetta, vaan päätti ratkaista ongelman kertaheitolla.
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/Lg9qnWg9kak” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Mies muutti n. 32 m² asuntonsa muunneltavaksi 24 huoneen kokonaisuudeksi. Näin Gary sai ahtaaseen kotiinsa mm. 2 m leveän keittiön, tilavan sängyn, kylpyammeen ja jopa oman elokuvahuoneen. Huoneiden vaihtaminen tapahtuu taittamalla erilaisia tasoja kokoon ja vetämällä tiettyjä seiniä erilleen. Seinät on kiinnitetty katossa sijaitseviin kiskoihin, joiden olemassaoloa on peitelty peilien avulla. Samalla kyseiset peilit myös lisäävät huoneen valaistusta ja vähentävät erilaisten valaisimien tarvetta. Ikkunaansa Gary on asentanut vaalean oranssit lasit, jotka tuovat kotiin lämpöisän sävyistä valoa kelistä riippumatta.

Seiniä liikuttamalla ei ainakaan pääse laiskistumaan liikaa, mutta liikuntarajoitteisille ihmisille kyseinen ratkaisu ei välttämättä toimi. Enää jää mieleen ajatus, kun sattuu unohtamaan jotain tärkeää vaikka kylpyhuoneeseen ja on sattunut vetämään kaikki seinät takaisin sen eteen. Ainoa mahdollisuus lienee aloittaa urakka alusta.

Lähde

Edellinen artikkeliMotorola Moto MT820 on kahden näytön puhelin, joka näyttää 3D-kuvaa -huhu
Seuraava artikkeliGummi Bear Surgery, kirurgisia operaatioita nallekarkeille