Moni ihmisistä joutuu asumaan ahtaissa kaupunkiasunnoissaan. Usein asukas joutuu tyytymään vain muutamaan huoneeseen ja nekin ovat tupaten täynnä. Hong Kong on yksi täydellisimmistä esimerkeistä tiiviistä asumisesta. Kyseisessä kaupungissa asusteleva Gary Chang ei kuitenkaan jäänyt valittelemaan tilanpuutetta, vaan päätti ratkaista ongelman kertaheitolla.
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/Lg9qnWg9kak” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Mies muutti n. 32 m² asuntonsa muunneltavaksi 24 huoneen kokonaisuudeksi. Näin Gary sai ahtaaseen kotiinsa mm. 2 m leveän keittiön, tilavan sängyn, kylpyammeen ja jopa oman elokuvahuoneen. Huoneiden vaihtaminen tapahtuu taittamalla erilaisia tasoja kokoon ja vetämällä tiettyjä seiniä erilleen. Seinät on kiinnitetty katossa sijaitseviin kiskoihin, joiden olemassaoloa on peitelty peilien avulla. Samalla kyseiset peilit myös lisäävät huoneen valaistusta ja vähentävät erilaisten valaisimien tarvetta. Ikkunaansa Gary on asentanut vaalean oranssit lasit, jotka tuovat kotiin lämpöisän sävyistä valoa kelistä riippumatta.

Seiniä liikuttamalla ei ainakaan pääse laiskistumaan liikaa, mutta liikuntarajoitteisille ihmisille kyseinen ratkaisu ei välttämättä toimi. Enää jää mieleen ajatus, kun sattuu unohtamaan jotain tärkeää vaikka kylpyhuoneeseen ja on sattunut vetämään kaikki seinät takaisin sen eteen. Ainoa mahdollisuus lienee aloittaa urakka alusta.

Lähde

Edellinen artikkeliMotorola Moto MT820 on kahden näytön puhelin, joka näyttää 3D-kuvaa -huhu
Seuraava artikkeliGummi Bear Surgery, kirurgisia operaatioita nallekarkeille

8 KOMMENTIT

 1. Eihän sitä tarvitse kun yhtä tai kahta huonetta kerrallaan, mitä niitä kahtakymmentäneljää huonetta kaikkia erikseen laittaa. Mitä mahtaa veloittaa tuo äijä jos tulis tästäki luukusta tekee tuollasen : P

 2. Kyllähän tuo yksin asuessa toimii, mutta ongelmia syntyy sitten kun porukkaa on enemmän; toinen tahtoo nukkua ja toinen tehdä ruokaa, minkäs teet kun makuuhuonetta ja keittiötä ei ole olemassa samaan aikaan. Myös sen kuuluisan ”oman rauhan” löytäminen voi olla vaikeahkoa.

 3. tuolla tyylillä jokin asuntoauto tai -vaunu. varmaan kova rakentaminen ollut kun kaikkien osien pitää olla varmaan juuri oikean kokoisia

 4. Vaikuttaa oikein hienolta idealta 🙂 Hinta vain saattaa nousta aika isoksi, mutta jos rahaa on niin mikä ettei 😛 Varsinkin, jos kämppä on juurikin pieni.

 5. Ei ihan mikään uusi idea tämäkään… Näitähän on ollut jos minkälaisia eri versioita.

 6. Ei ole kallis ratkaisu verrattuna että tehdään yksineläjälle yhtä monen tilan huoneisto.
  Demagin riippuratakiskoa vaan ostamaan ja itelle tekemään.

  Tuosta saisi kehitettyä länsimaisen (eläkeläisen) ratkaisun muutamalla siirtomoottorilla ja kaukosäätimellä.
  Mihin mun kaukosäädin hävisi? Tarvis päästä pian vessaan. 🙂

  No ehkä parempi muutama ohjaus painonappi noihin liikkuviin seiniin.

Kommenttien lisääminen on estetty.