Sheepo LEGO Bugatti Veyron 16.4 on 7-vaihteinen ihmelelu

Espanjalainen Lego-rakentelija Sheepo on laittanut kasaan melkoisen hienon, varmaankin maailman hienoimman, lego-auton. Muodot ovat jäljitelty Bugatti Veyronista. Siinähän ei sinällään ole mitään erikoista. Mutta myös tekniikka on kopioitu kyseisestä autosta melko yksityiskohtaisesti ja saatu vielä mahtumaan melkoisen pieneen pakettiin. Lienee syytä ilmoittaa, että tämän rakennusohjeet löytyvät lähteestämme.

Autossa on 7 vaihdetta ja pakki. Vaihteet toimivat puoliautomaattisesti eli vaihdekeppiä vain täpätään eteen tai taakse. Myös pakki löytyy autosta ja vaihteet vaihtuvat tietenkin vauhdissa ilman kytkintä. Spoileri on säädettävä, se tulee ulos korista ja sitä voi käännellä. Ovet aukeavat, samoin konepelti. Katto liukuu paikalleen korin alta. Kaikkea tätä ohjataan kauko-ohjauksella, joten mm. esittelyvideolla ominaisuudet havainnollistuvat erityisen hienosti.

Se mikä tässä on tietenkin suurin ero oikeaan autoon on, että itse moottorista ei lähde vääntöä, vaan sähkömoottori pyörittää tätä pienoismallia. Mutta näinhän se tietenkin on. Erittäin hieno luomus ja osoittaa että legoille ei löydy kilpailijaa tällä palikkasaralla.

Lähde: www.mocpages.com (via www.geekologie.com)