Tällä kertaa testattavana on superkauppa.fi:n Falcon View Freestyle -otsanauhakamera. Kameralla on hintaa 49€.

Lue testi linkin takaa.

Speksit:

-Sisäänrakennettu mikrofoni

-Tarkkuus 640 x 480 eli VGA

-Optinen kuvauskulma 60 astetta

-Optiikan valoarvo F= 3,0

-32 MB sisäinen muisti

-Muisti laajennettavissa MicroSD -muistikorteilla (Max 4 GB, SDHC)

-Tallennusformaatti: Avi

-Tiedonsiirto tietokoneelle USB-liitännän kautta

Paketin sisältö:

-Kamera

-Otsanauha

-Patterikotelo

-Ajuri CD

-Ohjeet

Testi:

Kameran testin suoritin Vuokatissa kuvaamalla koiravaljakkoajelua. Oheisesta videosta näette millaista jälkeä tuli. Kameran voi kiinnittää otsalle tai säädettävän nauhan avulla esim. kypärän päälle.

Kamera on aikalailla sellainen, mitä odotin. Kuvanlaatu ei ihan HD:tä, mutta kyllä sitä kelpaa katsella. Otsanauhan säätö oli todella helppoa ja kameran käyttäminen oli myös erittäin helppoa, ei ollut mitään asetuskikkailuja, koska asetuksia ei ole. Mikrofoni on aika kehno eli ääni särkyy. Patterikestosta ei ole mitään moitittavaa. Ohjeissa oli yksi ongelma, ne eivät olleet englanniksi eivätkä etenkään suomeksi, vaan vain ja ainoastaan saksaksi ja ranskaksi.  Ajuri-CD:tä en voinut käyttää koska se oli Mini-CD ja koneessani on kelkaton SuperDrive, joka tukee vain standardikoon levyjä, mutta videot sain koneelle ottamalla muistikortin kamerasta ja laittamalla sen muistikortinlukijaan. Kamera tukee max. 4 gt muistikortteja, joka on mielestäni liian vähän. Voisin helposti kuvitella kuvaavani tällä kameralla laskettelua ja pyöräilyä yms. Veden alla kuvaaminen olisi erittäin hienoa, mutta en usko kameran pitävän siitä. Kamera on sopivan pieni myös vakoilu- ja salakuvaustarkoituksiin, mutta muistakaa Suomen lait kun käytätte kameroita. Kaikilta testivideossa näkyviltä ja kuuluvilta henkilöiltä on lupa videon julkaisemiseen. Jos vähänkin laadukkaampaa kuvaa haluaa niin GoPro:n kamerat vaikuttavat päteviltä, mutta hinta on aika suolainen, alkaen yli 200€.

Plussat:

+käyttö

+koko

+säätö

+kuvanlaatu

+halpa hinta

Miinukset:

-mikrofoni

-ohjeet

-ajuri-CD

-muistin rajallisuus

Yleisarvosana: 3,3/5

Linkit: Falcon view freestyle superkauppa.fi

GoPro Cameras

Edellinen artikkeliGYST -laukku tarjoaa alustan vaatteiden vaihtamista varten
Seuraava artikkeliHuhu: Nokialta tulossa kosketusnäyttö-tablet-tietokone