Pokémonit sen kuin jaksavat porskuttaa vuosien vierimisestä huolimatta, eikä loppua näy! Muutamia päiviä sitten julkaistut Pokémon SoulSilver- ja HeartGold -pelit jatkavat saagaa tuoden pelaajalle nyt myös mahdollisuuden kehittää pokémoniaan ja taistella sillä muutenkin kuin Nintendo DS-käsikonsolilla pelatessa.

Pelin mukana tuleva PokéWalker on eräänlainen askelmittari, jonka pienellä mustavalkoisella näytöllä valittu pokémon talsii edestakaisin askelten tahtiin. Askelten kertyessä PokéWalkeriin ilmestyy watteja, joilla voi joko yrittää etsiä villejä pokémoneja tai piilotettuja tavaroita. Pokémon voi myös itse sattumalta löytää arvokkaita lahjoja.

Peli itsessään on tuttu pokémon-faneille alkuperäisistä Pokémon Gold- tai Silver-peleistä; pelaaja aloittaa rookiena, joka sitten saa valita ensimmäiseksi pokémonikseen joko tuli-, ruoho- tai vesityypin. Tämän jälkeen suoritetaan pakolliset ensimmäiset harjoitustehtävät sekä seurataan kun muutama sivuhahmo neuvoo kaupan, sairaalan ja poképallojen käytön. Sitten päästäänkin tutkimaan Johto-maailmaa uskollisen pokémonin seuratessa tiiviisti perässä!

Vaikka pelin grafiikoita ja ääniä on kuulemma päivitetty, toivomisen varaa jää silti -taistelukohtauksissa pokémonit ovat edelleen vain heikosti animoituja kuvia, joiden ilmeet eivät muutu miksikään missään vaiheessa, olivat sitten voitolla tai todella pahasti turpaansa saaneita. Pokémonien HP:tä, eli elinvoimatasoa, joudutaan siis vieläkin seuraamaan vain karusta palkista. Pelin perusmusiikki koostuu ympäripyöreästä pimputuksesta, jonka tunnelma vaihtelee ympäristön mukaan. Mutta oli se sitten pirteää tai rauhallista, hetken päästä siihen jo kyllästyy ja sormi rullaa DS:n volyymitason nollaan. Pokémonien mekaaniset ääntelyt ovat silkkaa riipimistä korville.

Kun pelaaja on kerännyt joitakin pokémoneja, niitä voi siirtää pelimaailmassa esiintyvien PC:iden varastoon. Tämän jälkeen peli tallennetaan ja laite suljetaan. Seuraavan kerran, kun pelin käynnistää, alkuvalikossa voi siirtyä kohtaan ”Connect to PokéWalker”. PokéWalkerin infrapunalla otetaan yhteys Nintendo DS:ssä olevaan pelikasettiin ja valitun pokémonin voi lähettää askelmittariin. Mikäli sattuukin niin, että PokéWalker hukkuu, voi pelaaja pakottaa pokémoninsa palaamaan takaisin DS:lle.

Itse peli vaatii hyvin vähän Nintendo DS:n kosketusnäytön käyttämistä, mutta joissakin minipeleissä se on lähes välttämätön. Tätäkin DS:n ominaisuutta oltaisiin mielestäni voitu hyödyntää paremmin!

Plussat:
+ Se perinteinen ”Gotta catch ’em all”
+ Tuttu ja turvallinen pienellä twistillä
+ PokéWalkeria voi pitää mukana lähes missä vain
+ Taattua kamaa Pokéfanien keskuudessa
+ Koukuttaa lähes huomaamatta

Miinukset:
– Pelin ulkoasua sekä ääniä oltaisiin voitu päivittää ja uudistaa enemmänkin
– PokéWalker vaatii melko napakkaa liikettä, kantapääastujat kunniaan!
– Ehkä hiukan hankalaksi tehty pokémonien siirto pelistä Walkeriin
– Ei mahdollisuutta välttää alkuselvityksiä peliä aloitettaessa

Arvosana: 7/10

Lisäinfoa pelistä sekä muutama screenshotti löytyy täältä: Nintendo.fi

Kiitokset Amo Oy:lle testipelistä!

Edellinen artikkeliSandy Weisz ”The Puzzler” löysi piistä jotain mitä kukaan ei olisi osannut odottaa! (piirakan)
Seuraava artikkeliAito kotitalousrobotti lähempänä todellisuutta – PR2 osaa viikata pyyhkeet siististi kaappiin