Tällä kertaa testattavana tuotteenamme on Sinebrychoffin valmistama Battery Energy Shot nimeä kantava energiajuoma ”shotti”.

Ensinäkään tuote ei maistu normaalilta Batteryltä lähes lainkaan ja muutenkin siinä on jonkinnäköinen kummallinen sivumaku, joka todennäköisesti johtuu makeutusaineina käytetyistä E950:stä ja E951:stä (asesulfaami K ja aspartaami). Lisäksi shotissa on erittäin epämiellyttävä jälkimaku.  Tuotteessa, ainakaan omassani, ei ollut ollenkaan hiilihappoja. Todennäköisesti maku olisi parempi, jos makeutukseen oltaisiin käytetty sokeria. Lisäksi tuote ei piristämyt allekirjoittanutta ollenkaan, kamala maku vain säpsäytti. Tuotteella on huono hinta-laatusuhde, 60ml pullo maksoi 1,85€, josta voimme lasekea litrahinnaksi 30,8€/l, joka on aivan järkyttävä määrä rahaa tällaisesta litkusta, ottaen huomioon ettei pullossa ole lainkaan panttia. Allekirjoittaneelle ei ole täysin valjennut syytä, miksi tehdä energiajuomista shotteja, kun markkinoilla on jo 0,5 l pulloja, 0,33 l tölkkejä ja energiapurkka ja -mehujäätä.

 • 60 ml Battery Energy Shottia sisältää:
Kofeiini:
90 mg
Tauriini:
400 mg
Niasiini:
19 mg/120 %*
Pantoteenihappo:
3,6 mg/60 %*
B12-vitamiini:
1,5 µg/60 %*
 • 100 ml normaalia Batterya sisältää:
Energia:
50 kcal/210 kJ
Tauriini:
400 mg
Kofeiini:
32 mg
Niasiini:
8,0 mg/44 %*
Pantoteenihappo:
2,0 mg/33%*
B6-vitamiini:
1,8 mg/ 90%*
B2-vitamiini:
0,6 mg/ 38%*
B12-vitamiini:
1,0 µg/100%*

*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Ainesosat: Vesi, happamuudensäätöaineet (sitruunahappo E330, dinatriumsitraatti E331 ja trikaliumsitraatti E332), tauriini, maltodekstriini, kofeiini, aromit, makeutusaineet (aspartaami E951 ja asesulfaami K E950), säilöntäaineet (kaliumsorbaatti E202 ja natriumbentsoaatti E211), vitamiinit (niasiini, pantoteenihappo ja B12), guaranauute, värit (sokerikulööri E150d ja riboflaviini E101). Sisältää makeutusaineita ja fenyylialaniinin lähteen.

Arvosanaksi annan 1/5

Edellinen artikkeliNintendo-kaseteista huuliharppuja
Seuraava artikkeliDiego Stocco on säveltäjä-äänisuunnittelija ja tässä hän soittaa Bonsai-puuta

28 KOMMENTIT

 1. Yritetään saada mahdollisimman paljon energiaa(kofeiinia) ”pieneen” tilaan. Onhan Ediltäkin Power Shot missä on kofeiinia 54mg/100ml ja 150ml tölkki jotka sitten myydään two-packeissä.

 2. Olenkaan yrittämättä kohentaa k.o. tuoteen profiilia sanoisin, että, arvion kirjoitajalla on pikku-ongelmia Suomen Kielen kanssa.

 3. olisikohan mahdollista että tuotetta ei ole tarkoitettu juotavaksi noin vaan koska sana (SHOTTI) viittanee Paukun tekoon tuosta eli Alkoholia ja shotti tuota sekaisin…mm.moottorikelkka(laivat)… etc.. mutta kukin tyylillään

 4. Ostin kanssa eilen tuollaisen ihan kokeeksi mutta täytyy sanoa että aikamoinen pettymys.. En enää ikinä osta tuommoista shaibaa.. muutenkaan en ole batterystä tykännyt.

  ED Lemon light sen sijaan on mielestäni parasta energiajuomaa. Sitä tuleekin juotua töissä päivittäin :S

 5. Shotti taitaa enempi kyllä viitata tuohon shotti kokoon kuin viinan kanssa blandaamiseen. Eikä tosta nyt kovin kummoiseksi blandikseksi riittäiskään. Näitä kai tehdään sen takia että ihmiset ei jaksa juoda puoltalitraa energiajuomaa virkistyäkseen. 60ml menee kurkusta sutjakammin kuin 500ml. Kamalan hintaista tuntuu tosin olevan.

 6. Ostakaahan vuan kofutabuja apteekista. ( Kofutabuja = kofeiini pilleri purkki 100 kpl/purkki ~4,50€ ) ei oo paha hinta. Yksi pilleri vastaa 2-3 kupillista kahavia, eli jättäkää nuo litkut pois ku syövyttää hampaatki suusta.

 7. Nyt ei kaikki mene ihan loogisesti. Shotissa 1,5 µg B12 vitamiinia ja se on 60 % saantisuosituksessa, kun taas normaalissa on 1,0 µg ja se täyttää koko päivän saantisuosituksen =D

 8. Entäs jos tuo shotti sana viittaakin siihen että se pitäs ampua tai jotain…….? ”mutta kukin tyylillään”

 9. ”Nyt ei kaikki mene ihan loogisesti. Shotissa 1,5 µg B12 vitamiinia ja se on 60 % saantisuosituksessa, kun taas normaalissa on 1,0 µg ja se täyttää koko päivän saantisuosituksen =D”
  Täysin loogista. Nuo ilmoitetut määrät ovat per 100g tai vastaavaa. Kun tuossa purkissa on vähemmän juomaa, niin on loogista että isommassa on enemmän vitamiinia.

 10. Onkos kukaan ostanut Tehopussia? Samankaltainen kuin nämä shotit, mutta pussissa! Kamalan makuista, en suosittele

 11. tervis: Sana SHOTTI ei millään tavalla viittaa tämän aineen sekoittamiseen alkoholin kanssa.
  pikku-riku: Eiköhän se kofeiini itsessään ole noista se pahin myrkky. Eli unohtakaa se kahvin lipittäminen myöskin. Tai vaihtakaa edes kofeiinittomaan.

 12. Energiashotin idea on juuri se, että sama määrä kofeiinia ahdetaan pienempään pakettiin. Hyvältähän tuo Batteryn ’paukku’ ei todellakaan maistu, mutta jos ja kun siinä on saman verran kofeiinia kuin 33cl tölkillisessä tavallista ’patteria’ niin meneehän tuo nopeammin alas – eikä tule ihan hetikään yhtä kiire vessaan.

  Tosin yhä edelleen, jos hakee mahdollisimman suurta määrää kofeiinia per ’annos’, niin puolen litran tölkissä (käytännössä mitä tahansa Suomessa myytävää energiajuomaa) on n. 160mg kofeiinia (32mg/dl – 5dl=160mg). Että siitä vaan.

 13. Joku ala-asteikäinen ES-mukula kun keksii vetää noita useemman putkeen niin siitähän riemu syntyy ja energiajuomillekin tulee K-18 -ikäräja…

 14. Eikös se ole niin, että energiajuoma nopeuttaa verenkiertoa ja alkoholi hidastaa verta? Jos niitä laittaa sekasin niin sydänkohtaus on taattu =)

 15. nyt oikeesti nää energiajuoman testaaja jonnet helvettiin, ketään ei kiinnosta jotkut teidän 10v pentujen energiajuomat. spärä pörö vaa teille.

 16. ”nyt oikeesti nää energiajuoman testaaja jonnet helvettiin, ketään ei kiinnosta jotkut teidän 10v pentujen energiajuomat. spärä pörö vaa teille.” Indeed!!!
  Ja sitten vielä, että mitä kauhistella hintaa. Se on tyhmä joka maksaa!

 17. makeutusaineet saivat koko perheen mahat kuralle. aina käy näin vaikka vain yhden karamellin ottaisi, jossa mm. aspartaamia tai muita makeutusaineita. eivät sovi monenkaan mahalle (esim. dietorelle-karkit saavat aikaan ihan järkkyjä kouristuksia. hyi halvadelma)!

Comments are closed.