Nykyään useat esitelmät tykitetään videotykillä suoraan seinälle ja oheismateriaali kulkee digitaalisesti muistitikuilla. Välillä kuitenkin vanha kunnon tuloste voi olla kätevämpi. Kun tämä tulostustuote on muutamaan kertaan silmäilty läpi, menettää se kuitenkin arvonsa ja siirtyy kierrätykseen tai jätevuoren huipulle. Prepeat tulostaa mustavalkoisia kuvia ja tekstipätkiä uudelleenkäytettävälle lämpöherkälle muoviläpyskälle.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/AQiXONfGwDc” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Tulostimen lämpöpää pystyy ”kumittamaan” edellisen tulosteen ja luomaan samalle muovilevylle uuden. Prosessin voi toistaa yhdellä levyllä 1000 kertaa. Hintalapukseen laite on napannut n. 4000 euron suuruisen summan. Jokainen tulostusalunen taas maksaa n.2.4e/kpl, joten lyhyellä ajalla ei kukkaro pääse plussan puolelle.

Toisaalta, jos huomioidaan musteiden hinnat, tulee pitkäaikainen käyttö varmasti halvemmaksi kuin tulostaminen perinteisin keinoin. Samalla saattaa myös säästää muutamia puita kaatumasta, vaikkakin myös muovin käyttöä on usein kritisoitu. Haittapuolena on myös se, että tulosteisiin ei voi tehdä omalla kynällä mitään merkintöjä, mikäli haluaa käyttää niitä myöhemmin  uudelleen. Häviääkö paperi virtuaalisuudelle vai onko konkreettinen kivempaa, sen näyttää tulevaisuus.

Lähde

Edellinen artikkeliGoogle Street View saapui Suomeen – osallistu kilpailuun!
Seuraava artikkeliInsinööritaidon taidonnäyte: Kaupunki meressä.