Gesture Cube – kuutio liikkeillä

Nykyään monia härveleitä voi käyttää erilaisten ruumiin liikkeiden avulla. Gesture Cube lisää tähän liikkeentunnistukseen 5 kylkeä ja hieman tulevaisuutta.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/ieolCZBvKPQ” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Kuution muotoisesta laitteesta löytyy 5 näyttöä, jotka kaikki toimivat yhteistyössä toistensa kanssa. Virtuaalisia elementtejä voi siis vaivatta siirtää eri ruutujen välillä. Komennot taas annetaan erilaisten liikkeiden avulla, koskematta itse laitetta kertaakaan. Käyttäjä voi muutamalla kädenliikkeellä selata musiikkia, jakaa kuvia tai lukea vaikka reseptejä. Liikkentunnistus perustuu GestIC®-teknologiaan, joka toimii sähköisen, liikkeitä tunnistavan, kentän avulla.

Ilmaan nostettaessa kuutio kytkeytyy automaattisesti eräänlaiseen lukkotilaan, joka vähentää turhien komentojen määrää. Pelkkien liikkeiden varassa toimiva käyttöliittymä vaikuttaa kylläkin, nykyiset sovellukset huomioiden, vielä melko kömpelöltä. Saksalaisten suunnittelijoiden konseptivideolla ei myöskään näy minkäänlaista virtajohtoa, joten voi vain ihmetellä, mistä härvelin on tarkoitus saada tehonsa viidelle näytölle ja liikkeentunnistukselle. Akkuja saisi koko ajan olla lataamassa, mutta toisaalta johto taas tuhoaisi liikuteltavuuden. Mikäli Gesture Cube saa tarpeeksi innokkaita käsiä nousemaan, löytynee virtakysymyksellekin ajan myötä sopiva ratkaisu.

Lähde