Vaikka keskustelu Hilavitkuttimessa on pääosin erittäin mielenkiintoista ja mukavaa seurattavaa, niin valitettavasti asiattomat viestit ovat viime aikoina lisääntyneet sivustollamme merkittävästi. Tämän vuoksi olemme joutuneet hieman kiristämään kommenttien julkaisukriteerejä. Ei tarvitse kuitenkaan pelätä – rekisteröityminen ei edelleenkään ole pakollista, kommentteja ei tarkisteta ennakkoon (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta), eikä kommentteja tarvitse kirjoittaa omalla nimellä.

Tästä lähtien seuraavat säännöt kuitenkin pätevät kommentointiin liittyen:

 • Jokaiseen kommenttiin edellytetään oikea, toimiva sähköpostiosoite mukaan. Sähköpostiosoitetta ei kuitenkaan julkaista, eikä tätä käytetä mihinkään markkinointiin tai vastaavaan.
 • Nimenä voi käyttää jatkossakin vapaasti joko omaa nimeä tai nimimerkkiä
 • kun kommentoit ensimmäistä kertaa tietyllä nimellä / sähköposti -yhdistelmällä, kommenttisi siirtyy arvioitavaksi. Kun ensimmäinen kommenttisi on hyväksytty, niin tämän jälkeen seuraavat kommentit julkaistaan välittömästi ilman ennakkotarkastusta
 • Mikäli haluat varata itsellesi oman nimimerkin, voit rekisteröidä tällaisen itsellesi täällä

Loppuun vielä muutamia vinkkejä, joiden avulla varmistat että kommenttisi julkaistaan ja että kommentista on iloa myös muille:

 • Pysy aiheessa. Jos artikkelissa puhutaan uudesta automallista, niin kerro mitä mieltä olet mallista, älä siitä mitä mieltä olet autoilusta yleensä.
 • Kirjoita kokonaisia, tiiviitä lauseita. Mieti kirjoittaessasi millaisia mielipiteitä ja keskustelua olisi sinun itsesi mielestäsi mielenkiintoista seurata sivuilla?
 • Artikkelien kirjoittajien ja muiden kommentoineiden arvostelu on kiellettyä. Jos sinulla on mielipide aiheesta, niin kerro mikä se on, älä sitä että et pidä jonkun muun mieleipiteistä.
 • Artikkeleihin liittyvät kommentit eivät ole yleisen palautteen antamista varten. Mikäli sinulla on mielipiteitä tai vaikkapa parannusehdotuksia sivustoon liittyen yleisesti, voit olla meihin yhteydessä palauteomakkeella, tai sitten keskustella asiasta keskustelufoorumillamme.

Kiitos ymmärryksestä ja siitä, että jaksoit lukea tämän ”tiedotteen” loppuun asti! Yritetään yhdessä pitää sekä jutut, että keskustelu mahdollisimman mielenkiintoisina jatkossakin!

Edellinen artikkeliRethink-henkari kierrättää tyhjät limupullot vaateripustimiksi
Seuraava artikkeliNokia tarjoaa ilmaisen Ovi Kartat -navigaatiosovelluksen kaikille puhelimiensa käyttäjille

16 KOMMENTIT

 1. Minusta todella hyvä uudistus. Kun lueskelee kommentteja, on todella ärsyttävää huomata puupäiden laittaneen sinne juttua aivan muusta kuin itse jutusta.

 2. Mutta sitte on semmonen juttu, ettei moni lue tota keskustelufoorumia, ja siellä ei saa keskustelua aikaseks.

 3. @1935 Jep, harmi että jonkinlainen kontrolli näyttäisi olevan välttämätöntä. Onneksi WordPress-blogisofgtasta löytyy valmiina hyviä työkaluja, joten jo kevein asein saadaan keskustelua varmasti pidettyä paremmin asiassa.

  @juk Kyllä sitä luetaan – ja varmasti syntyy aktiivista keskusteluja jos myös aihe on mielenkiiintoinen. Mistä olet yrittänyt palstalla keskustella?

 4. Mukava huomata että talutushihna on vihdoin säädetty sopivan tiukalle.
  Ennen tosiaan rauhalliset keskustelut valuivat pahimmissa tilanteissa flametuksen tasoiselle rähinälle.

  Mutta, mutta. Päätinpähän rekisteröityä aiheen innoittamana.

 5. En nähnyt mainintaa oikeinkirjoituksen tärkeydestä 🙁 Plz voisi siihenkin panostaa niin on mukavampi lukea kommentteja…

  ”…älä sitä että et pidä jonkun muun mielipiteistä.”

  En kyllä aivan täysin tajunnut tuota kohtaa, haluaisiko joku selventää?

 6. Tämä todellakin vähentää kommenttejani ihan laiskuuden vuoksi. Vituttaa kirjoittaa sähköposti aina.

 7. Tämän ilmoituksen voisi muuten pitää stickynä seuraavat pari viikkoa, että sen näkisivät kaikki. Muuten tämä häviää etusivulta parissa päivässä.

  jee: Selain täyttää osoitteen ja nimimerkin molemmat automaattisesti. Jos ei, niin tarkista asetuksesi.

 8. @Otto ei näin: ”kirjoittajalla on tyhmiä mielipiteitä”, vaan näin: ”olen kirjoittajan kanssa eri mieltä koska olen lukenut että…”. Toivottavasti ymmärsit pointin?

  @jee voit myös rekisteröidä itsellesi käyttäjätilin ja pitää kirjautumisen muistissa evästeiden varassa. (määrä ei sitä paitsi korvaa laatua)

 9. Kommenttien määrä tulee vähenemään mutta eipähän tarvitse enää katsella isosta internet-egosta kärsivien lapsien perättömiä ja täysin aiheettomia kommentteja.

 10. heh uusikäytäntö todellakin vähentää asiattomia kommentteja kiitos uudistuksesta .. ilmeisemmin ylläpidon aika ei riitä hävittämään asiattomia kommentteja .. kannnattaisiko palkata modelaattori keppiä heristämäään jos vielä tulee asiattomia kommentteja ja jos tullee sellainen niin lähettäjän sähköpostiin viestiä Fuck ooofff mään kep out comeet commeeents..

  modelaattori tarvittaessa voisisi kontrolloida ja tarkistella holtittomasti leijailevia kommetteja ja klicata rastiruutuun pelleiltä..

 11. Mielestani hyva asia silla itseani hairitsee satunnaiset asiaankuulumattomat kommentit.

 12. Ahh. Tätä olenkin odottanut, harmikseni olen viimeaikoina joutunut kommentteja lukiessani seulomaan usein ns. roskan joukosta lukemisen arvoiset entistä tarkemmin, varsinkin, kun tämä plus/miinusäänestys ei mikään vedenpitävä spamminpiilottaja ole.

  Hyvään suuntaan menossa, myös ehkä pakollinen rekisteröityminenkin kommenttien kirjoittamiseksi olisi hyvä, tosin karsisi varmaan keskustelua todella rankalla kädellä..

 13. Erittäin hyvä asia! Jos tämä hieman karsisi turhia vastauksia pois ja nyt saa oman nimimerkinkin rekisteröityä omaan käyttöön ja sekin tällentui automaattisesti ettei tarvitse jokakerta kirjoittaa uudelleen! Taas muuttui sivut yksinkertaisemmiksi ja samalla toivottavasti asiallisemmiksi (meinaten lukija palautteita)

  Mutta kyllä täällä vielä jonkinsortin fiba on käynnissä, meinaan tuli ensimmäiseksi kirjautumisen jälkeen seuraava virhe viesti

  ”WordPress database error: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ” at line 1]”

 14. Aivan loistava asia! Lukijoita ja bloggaajia ärsyttää vähemmän, kun taas ärsyttäviä kommentoijia ärsyttää enemmän : ) Jää todennäköisesti kaikki ulosteenpuhujat pois kommenteista, ja saattaa jopa tulla entistä enemmän laadukkaita kommentteja.

  @mata minulla näkyy myöskin tuollainen teksti, ei ole kuitenkaan vaikuttanut mihinkään joten nou problem(?)

 15. Tyytyväinen olen kyllä =)
  Eipähän tule enää roskaviestejä, jotka tahtoivat tukkia tietyt artikkelit (Okko rukka :/)

Kommenttien lisääminen on estetty.