CD&I liikekumppaneiden kehittelemä The Sense konsepti lupailee tuovansa palan tulevaisuutta käsiimme. Laite nappaa, kehittäjiensä mukaan, virtuaalitodellisuudesta hajun, maun sekä tunnon. Mitä jos voisit haistaa elokuvan katujen lemut, maistaa eksoottisia makuja kotisohvalta tai kokea pelit kirjaimellisesti käsissäsi?

Tunnon osalta konsepti perustuu laitteen pinnassa olevaan ”telineeseen”, johon käyttäjä asettaa kätensä. Tämän välityksellä härveli stimuloi hermoja tilanteen mukaan, luoden täten keinotekoisen tunnon. Kehittäjien mukaan tuntemus luodaan simuloidun paineen, lämmön, pehmeyden ja kovuuden sekä epätasaisuuden avulla. Tätä virtuaalituntoa voitaisiin myös käyttää helpottamaan sokeiden netinkäyttöä muuttamalla tiettyjä bittikirjaimia tietyiksi tunnoiksi.

Maistamispuoli taas toimii kuuden erilaisen ”makukortin” avulla. Nämä kortit luovat perusmaut, kuten kirpeyden, suolaisuuden ja makeuden. Kyseisten makulähteiden lisäksi koneeseen kuuluisi 7 erilaista vahalaattaa, joissa olevat mikroskooppiset huokoset tuottavat erilaisia hajuja. Tilanteiden mukaan näistä kyseisistä korteista sitten yhdistellään erilaisia maku- ja hajuyhdistelmiä, jotka tulostetaan ulos koneesta haisteltavaksi ja maisteltavaksi.

Muista ominaisuuksista voi mainita mm. kosketusnäytön ja mahdollisuuden päivittää erilaisia tuntoja omaan laitteeseensa. Tällä hetkellä kyseinen laite vaikuttaa kuitenkin melko kaukaiselta ja on muutenkin vasta konseptitasolla. Varmaan näitäkin kuitenkin nähdään tulevaisuudessa. Onhan niin moni jo ennenkin kaivannut hieman tunnetta virtuaalisuuteen. Nyt on sentään jo jotain hajua tulevasta.

Lähde

Edellinen artikkeliOta chillisti, trollaa villisti – E-mails from an Asshole
Seuraava artikkeliGoogle Nexus One -älypuhelin julkistettu!

5 KOMMENTIT

  1. Oliko joskus sellainen tietokonepeli jossa piti rikkoa jotain hajupusseja sitä mukaa kun peli eteni?

  2. Näitähän oli jo aikanaan 90-luvulla, pelin mukana tuli Raaputa-ja-Haista papereita. Sellaisia pelejä kuin Leather Goddesses of Phobos, muistaakseni. Tekstiseikkailu kuvilla varustettuna, vähän Gatewayn tyylinen. Saattoi olla kiintoisia tuoksuja…

    (Toivottavasti joku edes tunnisti pelien nimet tuosta…)

Kommenttien lisääminen on estetty.