Jokaisella meistä on todennäköisesti jonkinlaisia muistikuvia lapsuudesta joihin liittyy istuminen pelokkaana äidin tai isän sylissä, kun terveyskeskuslääkäri lähestyy ison ja terävän näköisen rokotusneulan kanssa sinua. Pienessä lapsen mielessäsi et ymmärrä, miksi täti haluaa sinua tökkiä kipeästi metallipiikillä, mutta aavistat sen ettei tilanteesta taida olla pakokeinoa, koska vanhempasi ovat selvästi liittoutunut neulan heiluttelijan kanssa pitämällä sinua tiukasti sylissään. Kuulostiko tutulta?

Monia ennen vaarallisia sairauksia on nujerrettu tehokkailla rokotuskampanjoilla ja pienten lasten rokotus on nykypäivänä pudottanut lapsikuolleisuuden ennätyksellisen alas verrattuna vielä esim. sadan vuoden takaiseen tilanteeseen.

Rokotuksista on siis suuri hyöty, mutta pienet lapset eivät asiaa ymmärrettävistä syistä vielä ymmärrä, vaan rokotustilanne on pahimmillaan painajaisia ja elinikäisiä neulakammoja aiheuttava tapahtuma. Tämänkertainen patentti vuodelta 1967 pureutuu tähän ongelmaan pyrkimällä tekemään rokotustilanteesta lapsen silmissä miellyttävän ja ehkä jopa hauskan hetken.

bunny syringe ta

Keksinnön ideana on harhauttaa lasta itse rokotustilanteessa verhoamalla injektioruisku esim. söpöksi Pupujussiksi. Näin tilanne on nopeammin ohi, eikä lapsi tajua pelästyä neulaa niin paljoa. Tarina ei kerro sitä kokeiltiinko naamioituja neuloja käytännössä ja jos kokeiltiin, kuinka moni piltti sai siitä elinikäisen pelon jyrsijöitä kohtaan.

Itse muistan, kuinka pahinta oli se neulan odottaminen ja jälkeenpäin ihmettelin, että eihän se sattunut oikeastaan yhtään. Tosin on todettava se, että 80-luvun lopulla neulat olivat jo pienempää kaliberia, kuin 1960-luvulla, joten neulakammolle ei ollut olemassa yhtä suuria edellytyksiä kuin silloin ennen muinoin.

Lähde: totallyabsurd.com

Edellinen artikkeliBombs Away -shottilaseilla huitaiset ”pommit” kurkkuun
Seuraava artikkeliLenovo IdeaPad U1 Hybrid on jakomielitautinen kannettava.

10 KOMMENTIT

 1. Jos mahdollista, niin tuo jänöjussi on vieläkin pelottavampi kuin pelkkä neula. Sen silmät…

 2. TÄÄ ON TOTTA!!MULLA ON VIELKI NEULAKAMMO! :O mut tuo rusakko pelottaa kyll vähä :S

 3. Tuosta piikistä tulee mieleen persusvaivoja kärsivä jänis. Katsokaa nyt mistä päin pupun lävitte on laitettu piikki. No niinpä tietysti, pepun kautta. Toisin päin se kertos että myrkkyä ja bakteereja on tulossa.

 4. Tosiaan, se ulkonäköhän pelottaa – ruisku on lapselle täysin outo ja aikuisenkin silmissä vaarallisen näköinen.

  Ehkä riittäisi kun piikki piilotettaisiin vetäytyvään suojukseen – vrt. nykyiset hemoglobiinipiikit – ja itse laitteesta tehtäisiin muodoiltaan pyöreämpi ja pehmeämpi, toisin sanoen vähemmän uhkaavan näköinen. Piilottamalla nestesäiliö näkyvistä ei edes tulisi sitä mielikuvaa, että nyt sitä tungetaan peukalonmitallinen jotain epämääräistä nestettä pakaraan tai olkavarteen. Helpointahan tämä on tietty erillisellä suojuksella jotta määrän mittaaminen onnistuu entiseen malliin – paitsi jos siihenkin keksitään ratkaisu.

  Eli mielestäni hyvä periaate, mutta tuotteesta samaa mieltä edellisten kanssa; sanalla sanoen irvokas. Toivottavasti asiassa tapahtuu jatkokehitystä!

 5. sitten jos hoitaja tyriikin syystä tai toisesta rokottamisen niin lapselle tulee infernaalinen jänökammo

 6. SOS: Taidat olla uusi lukija sivustolla, jos et aiemmin ole minun kirjoituksiin törmännyt. Olen mm. näitä patentteja esitellyt jo useaan otteeseen ja muutkin artikkelit ovat olleet vastaavan kaltaisia todellisia, olemassa olevia asioita käsitteleviä.

  Ei hilavitkuttimen tarvitse olla hyödytön laatikko, vaan se mielletään yleisesti tekniseksi vimpaimeksi, oli sillä sitten käytännön käyttökohdetta tai ei. Injektioneulan naamioiminen hiireksi osoittaa mielestäni sen verran luovuutta, että se keksintönä on esittelemisen arvoinen ja käy hilavitkuttimesta siinä missä usb-lukuvalokin…

 7. Minkähän takia jänön häntään ja korviin viitataan numeroilla? Kerrotaanko patentissa että tässä on häntä vai onko niihin piilotettu lisätoimintoja?

 8. Korvien alla on kaiuttimet ja itse mitta johtuu siitä. Töpöhännässä myös mitat missä sijaitsee itse painike. Kun lasta pistetään niin pupu alkaa kirkumaan ja vinkumaan kun töpöhännästä puristetaan. Voihan siinä töpöhännässä olla skanneri joka skannaa milloin pääosa on mennyt tarpeeksi sisällepäin ja sitten kun se on mennyt tarpeeksi sisällepäin, itse kaiuttimista alkaa kuulumaan kirkuntaa ja vinkunaa.

 9. Takuuvarma myyntimenestys pollentökkijöiden piireissä. Vielä kun ymmärtäisivät muuttaa vaaleanpunaisen jäniksen elefantiksi…

Kommenttien lisääminen on estetty.