Jokaisella meistä on todennäköisesti jonkinlaisia muistikuvia lapsuudesta joihin liittyy istuminen pelokkaana äidin tai isän sylissä, kun terveyskeskuslääkäri lähestyy ison ja terävän näköisen rokotusneulan kanssa sinua. Pienessä lapsen mielessäsi et ymmärrä, miksi täti haluaa sinua tökkiä kipeästi metallipiikillä, mutta aavistat sen ettei tilanteesta taida olla pakokeinoa, koska vanhempasi ovat selvästi liittoutunut neulan heiluttelijan kanssa pitämällä sinua tiukasti sylissään. Kuulostiko tutulta?

Monia ennen vaarallisia sairauksia on nujerrettu tehokkailla rokotuskampanjoilla ja pienten lasten rokotus on nykypäivänä pudottanut lapsikuolleisuuden ennätyksellisen alas verrattuna vielä esim. sadan vuoden takaiseen tilanteeseen.

Rokotuksista on siis suuri hyöty, mutta pienet lapset eivät asiaa ymmärrettävistä syistä vielä ymmärrä, vaan rokotustilanne on pahimmillaan painajaisia ja elinikäisiä neulakammoja aiheuttava tapahtuma. Tämänkertainen patentti vuodelta 1967 pureutuu tähän ongelmaan pyrkimällä tekemään rokotustilanteesta lapsen silmissä miellyttävän ja ehkä jopa hauskan hetken.

bunny syringe ta

Keksinnön ideana on harhauttaa lasta itse rokotustilanteessa verhoamalla injektioruisku esim. söpöksi Pupujussiksi. Näin tilanne on nopeammin ohi, eikä lapsi tajua pelästyä neulaa niin paljoa. Tarina ei kerro sitä kokeiltiinko naamioituja neuloja käytännössä ja jos kokeiltiin, kuinka moni piltti sai siitä elinikäisen pelon jyrsijöitä kohtaan.

Itse muistan, kuinka pahinta oli se neulan odottaminen ja jälkeenpäin ihmettelin, että eihän se sattunut oikeastaan yhtään. Tosin on todettava se, että 80-luvun lopulla neulat olivat jo pienempää kaliberia, kuin 1960-luvulla, joten neulakammolle ei ollut olemassa yhtä suuria edellytyksiä kuin silloin ennen muinoin.

Lähde: totallyabsurd.com

Edellinen artikkeliBombs Away -shottilaseilla huitaiset ”pommit” kurkkuun
Seuraava artikkeliLenovo IdeaPad U1 Hybrid on jakomielitautinen kannettava.