Lenovotablet

Olen tässä vaivihkaa seuraillut uutisia Applen tulevasta kannettavasta tablet tyyppisestä tietokoneesta joka ei siis sisältäisi ollenkaan näppäimistöä vaan kaikki toiminnot tapahtuisi käyttämällä kosketusnäyttöä. Tablet tyyppiset tietokoneet ei sinäänsä ole mikään uusi juttu eivätkä ne ole aikasemmin mitään suurta suosiota ole aikaan saaneetkaan, mutta pelkällä Applen logolla pitäisi kauppa käydä vaikka pussilliselle mustaa ilmaa.

Lenovo on ottamassa varaslähtöä ja yrittääkin ilmeisesti saada mahdolliset asiakkaat omalle puolelleen ennenkuin vahinkoa ehtii tapahtumaan.

Lenovo IdeaPad U1 Hybrid on tavallaan jakomielitautinen kannettava tietokone sillä yhdessä kannettavassa piileekin kaksi erillistä kannettavaa tietokonetta.

Tämä uuden tyyppinen kannettava sisältää 11,6 tuumaisen kosketusnäytön ja käyttöjärjestelmänä pyörii Windows 7.  Intelin Core 2 Duo SU prosessori, 4 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavun SSD-kovalevy pitäisi riittää hyvin työkäyttöön, mutta kauneus piileekin siinä, että itse näytön voi irrottaa pohjaosasta jolloin itse tablet osa muuttuu itsenäiseksi Linuxia käyttäväksi kannettavaksi. Näyttö pitää sisällään mm. Qualcommin Snapdragon prosessorin jonka pitäisi tulla tutuksi mm. tulevasta Googlen Nexus One kännykästä. 512 megatavua keskusmuistia sekä 16 gigatavun SSD-levy pitää huolta muistipuolesta ja yhteyden maailmalle saa ainakin 3G:n kautta.

Suomen hinta on nyt tietenkin vielä avoinna mutta erilaisia dollariarvoita on jo tarjolla, huhujen mukaan 600-1000 dollarin välille pitäisi sattua.

Itse kyllä ottaisin mielummin tämän kuin Applen Tablet:in,  mutta entäs Nokian herkullinen miniläppäri?

Mikä olisi sinun valintasi?

Edellinen artikkeliPotentiaalisia patentteja osa 9
Seuraava artikkeliOta chillisti, trollaa villisti – E-mails from an Asshole